18. december 2019

Vinderne af Mediekonkurrencen for Skoler 2019: ‘Døden er da noget, vi taler om’ er fundet

En jury har kåret otte vinderklasser, der har lavet de bedste aviser og nyhedssites i hver kategori. Vinderne kan se frem til at blive hyldet til et festligt event i slutningen af januar.
Mediekonkurrencen for Skoler 2019: 'Døden er da noget, vi taler om'.

En landsdækkende konkurrence

I løbet af efteråret har folkeskoleklasser landet over produceret aviser og nyhedssites med afsæt i temaet ’Døden er da noget, vi taler om’. En jury bestående af journalister fra Jyllands-Posten, Ekstra Bladet og Politiken og repræsentanter fra Mary Fonden, Børn, Unge & Sorg og Østifterne har fundet vinderne af Mediekonkurrence for skoler 2019.
Der er blevet lavet mange kreative og originale aviser og nyhedssites, som blandt andet tematiserer dødsfald og sorg i familien, aktiv dødshjælp og selvmord. Juryen har udvalgt vinderne, fordi de i særlig grad betoner temaet gennem originale og forskellige vinkler, har styr på den journalistiske formidling og har brugt flotte illustrationer og fotos til at skabe et stærkt visuelt udtryk.

Præmier

Vinderklasserne modtager 5.000 kr. til klassekassen og bliver hyldet til et festligt event i Pressen i JP/Politikens Hus i København d. 29. januar. Her vil chefredaktørerne fra de tre dagblade overrække medaljer til vinderklasserne, og der vil være taler og underholdning fra Wafande og Per Vers.

Vinderne

Ekstra Bladet 6.-7. klasse: Tingagerskolen 7.x. – X-tra News
Politiken 6.-7. klasse: Carl-Nielsen Skolen 7.a. – CNS aktuelt
Jyllands-Posten 6.-7. klasse: Frederiksberg Skole 7.b. – Den sidste tid
Nyhedssite 6.-7. klasse: Nathalie Zahles Gymnasieskole 7.b. – DPT Død på tale

Ekstra Bladet 8.-10. klasse: Marienhoffskolen 8.a. & 8.b. – Hoffposten
Politiken 8.-10. klasse: Hareskov Skole 8.b. – Døden Nær
Jyllands-Posten 8.-10. klasse: Viby Friskole 8.kl. – Viby Dead or alive
Nyhedssite 8.-10. klasse: Tibberupskolen 9.G. – På den anden side

Af:

Bodil Liv Holm

Relaterede nyheder

To nye profiler til Mary Fondens bestyrelse

To nye bestyrelsesmedlemmer i Mary Fondens bestyrelse: Andreas Gylling Æbelø og Vibeke Koushede. Samtidig udtræder Caroline Heering og Ulla Brockenhuus-Schack af bestyrelsen efter mange …
Foto: Steen Brogaard

Året, der gik 2022

H.K.H. Kronprinsessen ser tilbage på året, der er gået i Mary Fonden

Tale: Lancering af Fællesskabsmålingen II

Fredag den 2 december lancerede Mary Fonden og TrygFonden Fællesskabsmålingen II på en konference for relevante aktører. H.K.H. Kronprinsessen holdt åbningstalen.