”Jeg har altid haft svært ved at se mennesker stå alene. Det har altid berørt mig dybt, når et menneske står uden for fællesskabet og kigger ind – uden at kunne forstå, hvorfor han eller hun ikke er med.”

Hjem / Om Mary Fonden / Mary Fondens historie

Mary Fondens historie

H.M. Dronning Mary har altid haft en særlig opmærksomhed på de mennesker, som ikke var med. Dem, som stod helt alene og ikke kunne forstå, hvorfor de ikke var en del af fællesskabet.

Ønsket om at gøre noget for de socialt isolerede fik nyt liv af en folkegave på 1,1 millioner kroner, der blev indsamlet i Danmark og Grønland og skænket i anledning af Kongeparrets bryllup i maj 2004. I 2006 begyndte idéen for alvor at tage sin nuværende form.

Efter et grundigt researcharbejde blev ’Mary Fonden – H.K.H. Kronprinsesse Marys Fond’ en realitet i 2007.

Mary Fondens første projekt Fri for Mobberi blev lanceret i 2008. Siden er mange flere kommet til inden for fondens tre indsatsområder: Mobning & Trivsel, Vold i Hjemmet og Ensomhed. Alt sammen muliggjort af folkegaven og fondens medstiftere, som sikrede et solidt, økonomisk grundlag.

Presse

Journalister er meget velkomne til at kontakte kommunikationschef Bodil Liv Holm eller en af fondens kommunikationskonsulenter.

Pressemeddelelser fra Mary Fonden kan læses i presserummet.

Få hjælp

Har du mobning, vold i hjemmet eller ensomhed inde på livet, er der hjælp at hente.