3. september 2013

Stor interesse for LæseLeg

Nu er det et år siden, LæseLeg blev lanceret. Interessen har været overraskende stor. Mere end 420 børnehaver bruger i dag LæseLeg. 
LæseLeg i børnehave

LæseLeg blev lanceret i september 2012 til et arrangement med Kronprinsessen i Børnehuset Svanen i Brøndby. Et år senere har mere end 420 børnehaver valgt at købe LæseLeg – et pædagogisk materiale der styrker børnenes sproglige kompetencer, og dermed deres vej ind i fællesskabet, med dialogisk læsning og tilknyttede kreative aktiviteter.

”I løbet af det første år er LæseLeg kommet ud i mere end 400 børnehaver i Danmark. Vi er rigtig glade for og stolte over, at så mange fagfolk vælger at bruge LæseLeg-materialet i deres sprog- og inklusionsarbejde. Vi ved fra følgeforskningen, og de tilbagemeldinger, vi får fra børnehaverne, at LæseLeg har en gavnlig effekt på børnenes sproglige kompetencer og ordforråd – og at det dermed letter deres vej ind i det sociale fællesskab,”

fortæller Helle Østergaard, direktør i Mary Fonden.

Udover at udvikle børnenes kommunikative færdigheder fremhæver pædagoger, at LæseLeg bl.a. skaber tid, ro og rum for højtlæsning med børnene, forbedrer muligheden for social inklusion i børnehaven, støtter børn med sproglige vanskeligheder, styrker relationen til det enkelte barn og får børnene til at skabe nye legerelationer.

LæseLeg er udviklet af Mary Fonden, hører ind under indsatsområdet Mobning og Trivsel og har Det Obelske Familiefond som finansiel partner.

Af:

Heidi Krumhardt

Relaterede nyheder

Ensomhed i Danmark

En omfattende befolkningsundersøgelse viser store udfordringer med ensomhed, særligt blandt unge voksne, og giver for første gang et dybdegående indblik i danskernes viden og holdninger …

Mary Fondens årsberetning 2023

Hvad skete der i 2023, og hvad skal der ske det kommende år i Mary Fonden? Årsberetningen for 2023 giver et indblik i Mary Fondens …