15. december 2016

Nye LæseLeg-pakker

LæseLeg fornys med tre alderstilpassede bogpakker og et nyt, brugervenligt design. 
Nye LæseLeg pakker 2016

Børn og voksne i LæseLeg-institutioner og -dagplejer kan se frem til flere gode historier, interessante bogsamtaler og idéer til sjove aktiviteter med LæseLegs tre nye bogpakker, der netop er udkommet.

Pakkerne er tilpasset tre aldersgrupper: de 3-4-årige og de 5-6-årige i børnehave og – som noget helt nyt – de allermindste på 1-3 år i vuggestue og dagpleje. De tre pakker erstatter LæseLeg gamle LæseLeg-pakke og LæseLeg Mini.

Målet er at præsentere pædagoger for endnu flere gode bøger og målrettet materiale til sprogarbejdet.

Flere bøger og boghæfter

Hver pakke indeholder fem særligt udvalgte bøger fra Gyldendal, og bøgerne er suppleret af LæseLegs boghæfter, der letter oplæserens forberedelse.

Boghæfterne fremhæver bl.a. gode ord og vendinger, der kan bruges som omdrejningspunkt i bogsamtaler, og giver med udgangspunkt i bøgernes handling forslag til leg og andre kreative aktiviteter, der hjælper bøgernes handling og ord endnu mere ind under huden.

Opdateret faghæfte og sjove papfigurer

Foruden bøger og boghæfter er LæseLeg-faghæftet blevet opdateret, således at det samler de to tidligere faghæfter fra 2012 (LæseLeg – et faghæfte om dialogisk læsning) og 2014 (LæseLeg Mini – et faghæfte om dialogisk læsning med de 0-3-årige).

Faghæftet giver en trin-for-trin guide til arbejdet med dialogisk læsning for børn fra 1-6 år.

I pakken indgår også et ringbind til at samle boghæfter og andet LæseLeg-materiale, en LæseLeg-plakat samt tre papfigurer af karakterer fra bøgernes univers. Figurerne kan bruges til at hænge op eller som stangdukker, når bøgerne skal leges. Det hele leveres i en stofpose.

Fra læseleg.dk kan brugerne fortsat hente inspiration til arbejdet og boghæfter til flere end 80 billedbøger.

En ny, forbedret hjemmeside vil blive lanceret i begyndelsen af 2017.

Af:

Heidi Krumhardt

Relaterede nyheder

To nye profiler til Mary Fondens bestyrelse

To nye bestyrelsesmedlemmer i Mary Fondens bestyrelse: Andreas Gylling Æbelø og Vibeke Koushede. Samtidig udtræder Caroline Heering og Ulla Brockenhuus-Schack af bestyrelsen efter mange …
Foto: Steen Brogaard

Året, der gik 2022

H.K.H. Kronprinsessen ser tilbage på året, der er gået i Mary Fonden

Tale: Lancering af Fællesskabsmålingen II

Fredag den 2 december lancerede Mary Fonden og TrygFonden Fællesskabsmålingen II på en konference for relevante aktører. H.K.H. Kronprinsessen holdt åbningstalen.