17. februar 2014

Unge skriver om vold i familien

De fleste børn, der oplever vold i familien, taler ikke om det. Skam og skyld står i vejen. I en ny rundrejse til 7.-9. klasse har Red Barnet og Mica film forsøgt at få eleverne i tale om emnet, bl.a. i form af en skrivekonkurrence. I dag udkommer de 10 vindernoveller om at leve med vold i hjemmet.
Skrivekonkurrence

Skrivekonkurrencen med temaet ’Vold i familien’ blev udskrevet af Red Barnet som led i en indsats for at komme i dialog med de unge om emnet. Det kom der næsten 100 historier ud af. Ti vinderhistorier bliver nu udgivet i bogen ”Vold i familien – en novellesamling”. Bogen kan bestilles i boghandlen og hos flere onlineboghandlere.

Det er en rigtig god måde at nå børn på. Vi har talt med dem om, at vold i familien ganske enkelt ikke er i orden. Og det er forbudt og strafbart for voksne at slå børn. De mange historier vidner om, at børn har taget budskabet til sig, og det er jo rigtig positivt. Gitte Jakobsen, rådgiver i børns beskyttelse i Red Barnet

Gitte Jakobsen håber, at bogudgivelsen kan bidrage til at nedbryde tabuet hos endnu flere børn og unge og øge bevidstheden omkring temaet, ikke mindst i skoleregi, hvor det vil være oplagt at benytte bogen i undervisningen.

Læs mere om indsatsen her.

Af:

Heidi Krumhardt

Relaterede nyheder

Ensomhed i Danmark

En omfattende befolkningsundersøgelse viser store udfordringer med ensomhed, særligt blandt unge voksne, og giver for første gang et dybdegående indblik i danskernes viden og holdninger …