18. september 2013

Statsbesøg i Humlebien

Under det vietnamesiske statsbesøg besøgte præsidentfruen ledsaget af Kronprinsessen Humlebien for at opleve Fri for Mobberi.
Den vietnamesiske præsidentfrue og H.K.H.

Samtlige børn i Humlebien var trukket i regntøjet og stod og viftede med våde flag på gaden, da den vietnamesiske præsidentfrue og Kronprinsessen kom på besøg for at se, hvordan børnehaven arbejder med Fri for Mobberi. Inde i tørvejret sang, talte og masserede børnene sig igennem et børnemøde, som udgør hovedaktiviteten i Fri for Mobberi. Gennem sang opfordrer børnene hinanden til at sige stop til mobning, gennem dialog taler børnene forskellige situationer igennem, hvor et barn fx føler sig udenfor, og gennem massagen kommer børnene tættere på hinanden. Alle aktiviteter har til formål at forebygge mobning gennem stærke børnefællesskaber. Undervejs oversatte en tolk for præsidentfruen, og der var stor glæde, da børnene afsluttede mødet med at overrække tegninger og armbånd til både præsidentfruen og Kronprinsessen.

Der er et stigende fokus på mobning i Vietnam, og en svensk undersøgelse fra 2011 viser, at mere end halvdelen af de vietnamesiske børn har oplevet mobning.

Læs mere om Fri for Mobberi her eller på www.friformobberi.dk.

Af:

Heidi Krumhardt

Relaterede nyheder

Ensomhed i Danmark

En omfattende befolkningsundersøgelse viser store udfordringer med ensomhed, særligt blandt unge voksne, og giver for første gang et dybdegående indblik i danskernes viden og holdninger …