12. marts 2013

Nye rygsække til børn på krisecentre er pakket

Rygsække til børn på krisecentre handler om at give børn, der vokser op i hjem med vold, håb i en svær tid. I marts pakkede frivillige tidligere medarbejdere fra LEGO og Mary Fondens ansatte de 2.500 rygsække, som forventes at blive uddelt på de danske, grønlandske og færøske krisecentre.
Lego medarbejdere pakker rygsække

28.000 børn vokser op i et hjem med vold. Godt 2.500 af dem ankommer hvert år på et krisecenter i Danmark, Grønland eller på Færøerne. Ofte er børnene kommet af sted uden noget som helst, og det er grunden til, at rygsækkene til krisencentre indeholder bl.a. tandbørste og håndklæde. Rygsækkene rummer desuden bl.a. en dagbog til de store og en bamse til de små, og netop muligheden for at kunne dele sine tanker og oplevelser med en bamse eller skrive dem ned er vigtigt for børnene. Ofte har børnene set mere, end de voksne tror, og det at se sin mor blive udsat for vold er lige så skadeligt som selv at være voldsoffer. Derfor er det afgørende for børnene, at de bliver set og hørt og får at vide, at vold aldrig er acceptabelt, og at det aldrig er deres skyld. Krisecentrene bruger derfor også rygsækkene som afsæt for de samtaler, de har med børnene om deres oplevelser, og på den måde er rygsækkene et lille skridt på vejen mod et liv uden vold.

Den 12. marts i år samledes tidligere medarbejdere fra LEGO og Mary Fondens ansatte om at pakke rygsække til de mange børn, der hvert år ankommer med deres mor på et krisecenter. Se indslaget om pakkedagen på TV Syd her.

Læs mere om Rygsække til børn på krisecentre her.

Af:

Heidi Krumhardt

Relaterede nyheder

To nye profiler til Mary Fondens bestyrelse

To nye bestyrelsesmedlemmer i Mary Fondens bestyrelse: Andreas Gylling Æbelø og Vibeke Koushede. Samtidig udtræder Caroline Heering og Ulla Brockenhuus-Schack af bestyrelsen efter mange …