9. februar 2022

Mary Fonden støtter kampen mod mobning i Australien i anledningen af H.K.H. Kronprinsessens fødselsdag

Mary Fonden donerer 50.000 australske dollars (AUD) til The Alannah & Madeline Foundation, der igennem initiativet Better Buddies er inspirationskilden til Mary Fondens første og største initiativ Fri for Mobberi.
Mary Fonden og Red Barnet afholder Fri for Mobberi Børnestafetten i Århus Botaniske Have. Bubber, Onkel Reje og Kristian fra Ramasjang Mysteriet deltog også.

Allerede inden Mary Fonden blev stiftet, fik Kronprinsessen i 2005 ideen til et nyt initiativ med fokus på at bekæmpe mobning blandt børn. Ideen udsprang af inspiration fra det australske projekt Better Buddies, som organisationen The Alannah & Madeline Foundation står bag.

På Kronprinsessens initiativ begyndte projektet Fri for Mobberi at tage sin form hos Red Barnet. Senere, da Mary Fonden bliver stiftet i 2007, står Mary Fonden og Red Barnet sammen bag udviklingen og udbredelsen af Fri for Mobberi. Og i dag er Fri for Mobberi ude i mere end halvdelen af alle Danmarks dagtilbud og i knap halvdelen af SFO’er og skoler.

”Fra min allerførste oplevelse med Better Buddies kunne jeg se, at tilgangen kunne noget helt særligt i forhold til at skabe fællesskaber og sammenhold blandt børn. Og derfor var det også oplagt for mig at tage inspirationen fra Better Buddies med til Danmark. Det har været en stor glæde, og vi er taknemmelige for det afsæt, det har givet os i vores arbejde med at bekæmpe mobning i Mary Fonden,”

siger Kronprinsessen.  

Som tak for inspirationen til Fri for Mobberi har Mary Fonden valgt at donere 50.000 AUD til The Alannah & Madeline Foundation – i anledningen af Kronprinsessens 50-års fødselsdag.

Igennem de sidste snart 15 år har tusindvis af børn lært om værdierne tolerance, respekt, omsorg og mod. Vores evalueringer viser, at børnehavebørn, der arbejder med Fri for Mobberi, udviser tydeligere empatisk adfærd end børn, der ikke arbejder med programmet. Og de er bedre til at tackle mobning og drillerier. Uden inspirationen fra Better Buddies var Fri for Mobberi ikke blevet det, det er i dag. Derfor vil vi gerne sige tak og give lidt igen med donationen til The Alannah & Madeline Foundation,” siger Helle Østergaard, direktør i Mary Fonden.

Fri for Mobberi er med inspiration fra Better Buddies tilpasset til danske forhold og danske daginstitutioner og skoler. Men den ikoniske lilla bamse, der i den australske udgave hedder Buddy Bear er også at finde i Fri for Mobberi universet som Bamseven.

The Alannah & Madeline Foundation arbejder stadig i dag med at bekæmpe mobning blandt børn i Australien – både igennem Better Buddies, men også igennem konkrete projekter, der forebygger og bekæmper mobning både i den fysiske og den digitale verden, hvor børn færdes.

CEO for The Alannah & Madeline Foundation Sarah Davies takker Kronprinsessen og Mary Fonden for den flotte donation:

”Vores mangeårige samarbejde med Kronprinsessen er meget højt værdsat. The Alannah & Madeline Foundation arbejder stadig for at bekæmpe både traditionel og digital mobning blandt børn og unge gennem målrettede og markante programmer. Begge organisationer deler formålet om at skabe sikre og trygge fællesskaber for vores børn,” udtaler Sarah Davies.

Fakta om The Alannah & Madeline Foundation

  • The Alannah & Madeline Foundation blev grundlagt af Walter Mikac AM i 1997 til minde om hans to døtre, Alannah og Madeline, der gik bort ved Port Arthur-tragedien et år forinden
  • 25 år senere er fondens vision, at alle børn og unge skal have mulighed for at vokse op i trygge, inspirerende og inkluderende fællesskaber med frihed til at trives og blomstre – for at beskytte dem mod dårlige oplevelser (i hverdagslivet såvel som online), for at sikre, at børn, der er berørt af vold, kan få hjælp og støtte, og for at skabe håb for en bedre og mere sikker verden
  • Siden 2015 har fonden støttet australske børn, pædagoger og familier til at opbygge fundamentale digitale færdigheder ud fra ønsket om at udvikle en generation af sikre og stærke digitale borgere. Det gør fonden ved at designe og udvikle initiativer og programmer, der opbygger børn og unges kompetencer og evner til at navigere sikkert og hensigtsmæssigt i den digitale verden

Af:

Bodil Liv Holm

Relaterede nyheder

Mary Fondens årsberetning 2023

Hvad skete der i 2023, og hvad skal der ske det kommende år i Mary Fonden? Årsberetningen for 2023 giver et indblik i Mary Fondens …
Sammen uden vold - Gravide

Screening for partnervold blandt gravide virker

Ved at screene systematisk for partnervold i jordemoderkonsultationer finder Amager og Hvidovre Hospital 1-2 par om ugen med voldsproblematikker. Før fandt de omkring 6 om …