11. marts 2022

Mary Fonden støtter hjælp til ukrainske børn

Børns Vilkår har startet en indsamling til børnetelefonerne i Ukraine og de omkringliggende lande. Børns Vilkår vil også arbejde på at kunne støtte ukrainske børn, der kommer til Danmark og ringer til BørneTelefonen bedst muligt. Mary Fonden giver ekstraordinært 300.000 kr. til den indsats.

Børnetelefonen i Ukraine prøver under kaotiske forhold at opretholde sin rådgivning, men er under hårdt pres – og derfor har de rakt ud efter hjælp i den internationale sammenslutning af børnetelefoner, Child Helpline International, som den danske BørneTelefonen også er en del af. Børns Vilkår har derfor lanceret en indsamling til fordel for La Strada Ukraine og børnetelefoner i de omkringliggende lande, som netop nu modtager opkald fra ekstremt udsatte ukrainske børn og unge. De penge, der samles ind i Danmark, skal understøtte børnetelefonen i Ukraine og i nabolandene, hvor mange ukrainske børn og unge er flygtet til.

Herhjemme har BørneTelefonen også allerede fået den første henvendelse fra et ukrainsk barn, som er flygtet til Danmark. Børns Vilkår er ved at undersøge, hvordan BørneTelefonen bedst kan støtte de mange børn, som forventes at komme til Danmark i de kommende dage og uger.

Mary Fonden har valgt ekstraordinært at støtte Børns Vilkårs arbejde med at hjælpe ukrainske børn. Donationen er på 300.000 kr.

Det er ubærligt at høre om de mange ukrainske børn, der netop nu gennemlever krigens rædsler. Med donationen ønsker vi i Mary Fonden at bidrage til, at ukrainske børn har et sted at ringe hen, hvor de bliver hørt og forhåbentlig kan få nogle konkrete gode råd i den svære situation, de står i. Uanset om de stadig er i Ukraine og de omkringliggende lande eller i Danmark,” siger H.K.H. Kronprinsessen.

”Uanset om et barn befinder sig midt i krigens rædsler, er flygtet til et naboland eller Danmark, så er det afgørende, at barnet kan få hjælp og mærke, at det ikke er alene. Lige nu er det dog rigtig vanskeligt for vores kollegaer på den ukrainske børnetelefon at opretholde rådgivningen, ligesom der også er øget pres på børnetelefonerne i nabolandene. De har brug for al den hjælp, de kan få. Takket være den meget flotte donation fra Mary Fonden kan vi her fra Danmark sende et markant bidrag afsted, og samtidig vil Børns Vilkår gøre alt for at sikre, at vi på BørneTelefonen kan tilbyde rådgivning til børn, der flygter hertil fra Ukraine,” siger direktør i Børns Vilkår Rasmus Kjeldahl.

Af:

Bodil Liv Holm

Relaterede nyheder

Ensomhed i Danmark

En omfattende befolkningsundersøgelse viser store udfordringer med ensomhed, særligt blandt unge voksne, og giver for første gang et dybdegående indblik i danskernes viden og holdninger …