26. august 2019

Konference om social ekslusion

Kronprinsessen holdt åbningstalen til konferencen om social eksklusion.

“Jeg vil starte med noget, som i mine øjne er en forudsætning for al social forandring, og som derfor også er afgørende for det, vi skal tale om i dag:

Forståelse kommer før forandring. Og empati er vejen til fuld forståelse. Når vi sætter os i andres sted, når vi virkelig lytter, så er vi ofte bedre i stand til at forstå.”

Sådan startede Kronprinsessen dagens konference om social eksklusion, hvor Mary Fonden sammen med TrygFonden lancerede den kvalitative rapport “Bag om Fællesskabsmålingen”.

Det at lytte og møde vores medmennesker i øjenhøjde blev et gennemgående tema i løbet af en formiddag, hvor danskere på kanten af fællesskabet kom til orde.

Kronprinsessen blev taget imod af forsknings- og analysechef Kræn Blume Jensen, VIVE, direktør Gurli Martinussen, TrygFonden, og direktør Helle Østergaard, Mary Fonden, da hun ankom til GAME på Vesterbro. TrygFonden og Mary Fonden er gået sammen om at skabe større opmærksomhed på udsatte borgeres egne ønsker, ressourcer og drømme i den kvalitative rapport "Bag om Fællesskabsmålingen" udarbejdet af VIVE.
Steen Brogaard
Konference om social eksklusion
Steen Brogaard
Konference om social eksklusion
Steen Brogaard
Konference om Social Eksklusion
Steen Brogaard

Af:

Heidi Krumhardt

Relaterede nyheder

Mary Fondens årsberetning 2023

Hvad skete der i 2023, og hvad skal der ske det kommende år i Mary Fonden? Årsberetningen for 2023 giver et indblik i Mary Fondens …
Sammen uden vold - Gravide

Screening for partnervold blandt gravide virker

Ved at screene systematisk for partnervold i jordemoderkonsultationer finder Amager og Hvidovre Hospital 1-2 par om ugen med voldsproblematikker. Før fandt de omkring 6 om …