6. januar 2014

International interesse for Fri for Mobberi

Mary Fondens og Red Barnets antimobbeprogram Fri for Mobberi blev lanceret i 2007. Kufferterne med konkrete pædagogiske værktøjer, der styrker trivslen blandt 3-8-årige, blev hurtigt populære og er i dag udbredt til hver tredje danske børnehave og hver fjerde skole/SFO. 
Fri for Mobberi i Grønland

Men det er ikke kun danske fagfolk, der har fået øjnene op for, at det er mere effektivt at forebygge end at brandslukke mobning – de seneste år, har der været stigende interesse fra udlandet. Både fra udenlandske medier, der gerne vil høre om den danske tilgang, hvor man forebygger mobning ved at styrke børnefællesskabet, men også fra udenlandske myndigheder og organisationer, der er interesseret i at få oversat og implementeret Fri for Mobberi.

I 2011 blev Kammagiitta – Fri for Mobberi udrullet til alle skoler og institutioner i Grønland. Pt. er Fri for Mobberi ved at blive implementeret i Estland, hvor det indtil videre er ude i 320 børnehaver og er ved at blive testet på 25 estiske skoler. Desuden er Mary Fonden og Red Barnet i dialog med andre interesserede lande.

Ambitionen bag internationaliseringen af Fri for Mobberi er, at flest mulige børn kan føle sig trygge og accepterede – uanset hvor de kommer fra.

Af:

Heidi Krumhardt

Relaterede nyheder

Tale: Lancering af Fællesskabsmålingen II

Fredag den 2 december lancerede Mary Fonden og TrygFonden Fællesskabsmålingen II på en konference for relevante aktører. H.K.H. Kronprinsessen holdt åbningstalen.
LæseLeg i børnehaver

Studier om LæseLegs betydning i børnehaver

To studier undersøger betydningen af LæseLeg for børn i 3-6-årsalderen. LæseLeg arbejder med at styrke børns sprog og evne til at indgå i sociale relationer …
Fire skolebørn ligger på gulvet

Fri for Mobberi sætter turbo på tolerancen

Børn trives bedst i fællesskaber, hvor der er plads til forskellighed. Derfor sætter trivsels- og antimobbeprogrammet Fri for Mobberi turbo på tolerancen i den …

Fri for Mobberi kommer til Frankrig

Mary Fondens og Red Barnets antimobbeprogram Fri for Mobberi er allerede udbredt til fem lande. Nu slutter Frankrig sig til listen og udvikler deres egen …