6. januar 2014

International interesse for Fri for Mobberi

Mary Fondens og Red Barnets antimobbeprogram Fri for Mobberi blev lanceret i 2007. Kufferterne med konkrete pædagogiske værktøjer, der styrker trivslen blandt 3-8-årige, blev hurtigt populære og er i dag udbredt til hver tredje danske børnehave og hver fjerde skole/SFO. 
Fri for Mobberi i Grønland

Men det er ikke kun danske fagfolk, der har fået øjnene op for, at det er mere effektivt at forebygge end at brandslukke mobning – de seneste år, har der været stigende interesse fra udlandet. Både fra udenlandske medier, der gerne vil høre om den danske tilgang, hvor man forebygger mobning ved at styrke børnefællesskabet, men også fra udenlandske myndigheder og organisationer, der er interesseret i at få oversat og implementeret Fri for Mobberi.

I 2011 blev Kammagiitta – Fri for Mobberi udrullet til alle skoler og institutioner i Grønland. Pt. er Fri for Mobberi ved at blive implementeret i Estland, hvor det indtil videre er ude i 320 børnehaver og er ved at blive testet på 25 estiske skoler. Desuden er Mary Fonden og Red Barnet i dialog med andre interesserede lande.

Ambitionen bag internationaliseringen af Fri for Mobberi er, at flest mulige børn kan føle sig trygge og accepterede – uanset hvor de kommer fra.

Af:

Heidi Krumhardt

Relaterede nyheder

To nye profiler til Mary Fondens bestyrelse

To nye bestyrelsesmedlemmer i Mary Fondens bestyrelse: Andreas Gylling Æbelø og Vibeke Koushede. Samtidig udtræder Caroline Heering og Ulla Brockenhuus-Schack af bestyrelsen efter mange …
Foto: Steen Brogaard

Året, der gik 2022

H.K.H. Kronprinsessen ser tilbage på året, der er gået i Mary Fonden