6. januar 2014

International interesse for Fri for Mobberi

Mary Fondens og Red Barnets antimobbeprogram Fri for Mobberi blev lanceret i 2007. Kufferterne med konkrete pædagogiske værktøjer, der styrker trivslen blandt 3-8-årige, blev hurtigt populære og er i dag udbredt til hver tredje danske børnehave og hver fjerde skole/SFO. 
Fri for Mobberi i Grønland

Men det er ikke kun danske fagfolk, der har fået øjnene op for, at det er mere effektivt at forebygge end at brandslukke mobning – de seneste år, har der været stigende interesse fra udlandet. Både fra udenlandske medier, der gerne vil høre om den danske tilgang, hvor man forebygger mobning ved at styrke børnefællesskabet, men også fra udenlandske myndigheder og organisationer, der er interesseret i at få oversat og implementeret Fri for Mobberi.

I 2011 blev Kammagiitta – Fri for Mobberi udrullet til alle skoler og institutioner i Grønland. Pt. er Fri for Mobberi ved at blive implementeret i Estland, hvor det indtil videre er ude i 320 børnehaver og er ved at blive testet på 25 estiske skoler. Desuden er Mary Fonden og Red Barnet i dialog med andre interesserede lande.

Ambitionen bag internationaliseringen af Fri for Mobberi er, at flest mulige børn kan føle sig trygge og accepterede – uanset hvor de kommer fra.

Af:

Heidi Krumhardt

Relaterede nyheder

Ensomhed i Danmark

En omfattende befolkningsundersøgelse viser store udfordringer med ensomhed, særligt blandt unge voksne, og giver for første gang et dybdegående indblik i danskernes viden og holdninger …

Mary Fondens årsberetning 2023

Hvad skete der i 2023, og hvad skal der ske det kommende år i Mary Fonden? Årsberetningen for 2023 giver et indblik i Mary Fondens …