12. august 2014

Grønlandstogt bød på masser af Kammagiitta

Kammagiitta - Fri for Mobberi er ude i hele Grønland i både børnehaver og skoler, og Kronprinsessen fik under Grønlandstogtet mulighed for at se, hvor langt grønlænderne er nået, og hvor meget de har taget antimobbeprogrammet til sig.
H.K.H. Grønlandstogt

Der var både børnestafet, børnehave- og skolebesøg på programmet, da Kronprinsparret og deres børn besøgte Grønland i starten af august. Alt sammen en del af Kammagiitta – Fri for Mobberi. Grønland var det første land, som antimobbeprogrammet blev versioneret og tilpasset til, og grønlænderne har siden taget programmet til sig på imponerende vis. Siden 2012 har alle kommuner arbejdet med trivsel og forebyggelse af mobning via Kammagiitta – Fri for Mobberi, og under besøget blev Grønlands egen Kammagiitta – Fri for Mobberi-hjemmeside, www.kammagiitta.gl ,  lanceret under et besøg hos børneombudsmanden, der har haft stor betydning for udviklingen og implementeringen af arbejdet.

Kronprinsessen fik mulighed for at se børnene demonstrere, hvordan de arbejder med materialerne, bl.a. massagen, som bygger på tesen “den man rør, mobber man ikke”. De grønlandske børn kunne sågar vise massagen til en historie, de selv havde digtet og således suppleret materialerne i kufferten med.

Kronprinsessen udtrykte stor glæde over det engagement og ejerskab, som grønlænderne har vist i samabejdet med Mary Fonden og Red Barnet om projektet.

Se billeder fra besøget på kongehusets hjemmeside.

Se DRs reportage fra besøget her.

Af:

Heidi Krumhardt

Relaterede nyheder

Ensomhed i Danmark

En omfattende befolkningsundersøgelse viser store udfordringer med ensomhed, særligt blandt unge voksne, og giver for første gang et dybdegående indblik i danskernes viden og holdninger …

Mary Fondens årsberetning 2023

Hvad skete der i 2023, og hvad skal der ske det kommende år i Mary Fonden? Årsberetningen for 2023 giver et indblik i Mary Fondens …