> English

Seneste nyt


15.11.2019

Ny kortlægning: Indsatser for udsatte børn og unge i Grønland

Mange forskellige aktører arbejder med indsatser for udsatte børn og unge i Grønland. Men der har manglet et overblik over, hvem aktørerne er, hvor de arbejder, og hvilke indsatser de mere specifikt arbejder med. Socialt Udviklingscenter SUS har på foranledning af Mary Fonden nu gennemført en kortlægning, som skal medvirke til at skabe et bedre overblik over feltet. Kortlægningen er støttet økonomisk af William Demant Fonden. 

Med kortlægningen ønsker Mary Fonden at bidrage til bedre forudsætninger for et tættere samarbejde mellem organisationer og foreninger, fonde og offentlige instanser, der arbejder med børn og unge i Grønland.

Kortlægningen er gennemført fra juli til oktober 2019 og bygger på i alt 35 interview med repræsentanter fra civilsamfundsorganisationer, kommuner, styrelser, departementer og fonde. Kortlægningens omdrejningspunkt er civilsamfundsorganisationernes og -foreningernes 60 indsatser for børn og unge i Grønland de seneste fem år.

Kortlægningen viser bl.a: 

  • Af de 60 indsatser er 40 procent af indsatserne direkte målrettet børn og unge, mens 60 procentaf indsatserne henvender sig til fagpersoner, frivillige, forældre plejerforældre og andre personer omkring børn og unge.
  • Indsatserne består af mange forskellige aktiviteter, der blandt andet omfatter ferielejre og udveksling, sociale og fritidsaktiviteter samt kapacitetsopbygningaf organisationer. Flest indsatser består dog af personlig og faglig kompetenceudvikling og støtte samt videngenerering og fortalervirksomhed, hvoraf sidstnævnte særligt repræsenterer landsdækkende kampagner om eksempelvis frivillighed og børns rettigheder.
  • Organisationernes sociale arbejde fordeler sig over hele Grønland, om end der – ikke overraskende – er særligt mange indsatser i Nuuk. Der findes dog også mange indsatseri Tasiilaq, Qaqortoq og Ilulissat.

Læs hele kortlægningen

Når pædagoger, lærere og forældre sammen sætter fokus på det gode børnefællesskab og på at lære børn og unge, at mobning er uacceptabelt, så virker det...
Kronprinsessen hyldede partnerskabet og brede alliancer i arbejdet med at bekæmpe komplekse sociale...
Vores samarbejde med MH24 - Mikkel Mod Mobning har knopskudt, og vi har netop lanceret Antibulli-prisen...
mary_fonden Alle har ret til en plads i fællesskabet! Det budskab løber hundredevis af børn for hvert år, og så festligt ser det ud 🏃🏃🏼‍♀️ Vi løber igen i år! Se link i bio 😊
mary_fonden "Når min mand var sur, var han et helt andet menneske. Nogle gange var det som om, at øjenfarven skriftede fra blå til sort. Næste dag kunne han være det gladeste og mest omfavnende menneske.” Det Kriminalpræventive Råd har sammen med @tv2echo lavet korte film, der fortæller, hvordan det kan opleves at leve med psykisk vold. Følg link i bio.
mary_fonden "Når min mand var sur, var han et helt andet menneske. Nogle gange var det som om, at øjenfarven skriftede fra blå til sort. Næste dag kunne han være det gladeste og mest omfavnende menneske.” Det Kriminalpræventive Råd har sammen med @tv2echo lavet korte film, der fortæller, hvordan det kan opleves at leve med psykisk vold. Følg link i bio.
mary_fonden Hvad skal der til, for at et barn trives? Der er naturligvis mange faktorer – både inden for og uden for skolen – der spiller ind. Men forskning peger på særligt en faktor. Hvis børn skal trives, så skal de føle sig som en del af fællesskabet. Mary Fonden og @redbarnetdk fælles antimobbeprogram @friformobberi har 7 gode råd om, hvordan du som forælder hjælper børn - både dit eget og andres - ind i fællesskabet. Læs med i link i bio 👆🏼
mary_fonden Medaljen er bare én af de ting, børnene kan glæde sig til til årets Fri for Mobberi Børnestafet🏅 De møder nemlig også konferencier Anders Bøgelund, som guider os gennem dagen med sang og underholdning for de små, og så kommer @hipsomhapdk, Danmarks eneste rapgruppe, der laver hiphop-musik for børn 🎤🎼 Til sidst viser Body Rhythm Factory, hvordan vi i fællesskab kan skabe musik, når vi følger hinanden og trommer i takt 🥁🕺🏻 Tilmelding via link i bio 👆