Hjem / Projekter / Free of Bullying

Fri for Mobberi i andre lande

Interessen for Fri for Mobberi i udlandet er stor, og flere lande har implementeret det danske antimobbeprogram i en oversat og tilpasset udgave.

Mange lande har vist interesse for Mary Fonden og Red Barnets danske program, Fri for Mobberi, og programmet er i dag til stede i en række lande med navnet Free of Bullying.

Formålet med Free of Bullying er at udbrede det fællesskabsorienterede mobbesyn og forståelsen for at arbejde systematisk og målrettet med trygge børnefællesskaber. Bamseven, der er Fri for Mobberis maskot, og som symboliserer programmets værdier – tolerance, respekt, omsorg og mod – er en gennemgående figur i programmet.

The Free of Bullying Competence Centre drives i fællesskab af Mary Fonden og Red Barnet Danmark, som vejleder, koordinerer og godkender landenes arbejde med programmet bl.a. gennem kvartalsvise, online statusmøder.

2010

Grønland: Kammagiitta – Fri for Mobberi

2010
2011

Estland: Kiusamisest Vabaks! – Free of Bullying

2011
2014

Island: Vinatta – Fri for Mobberi

2014
2018

Færøerne: Betri Vinir – Fri for Mobberi

2018
2020

Rumænien: Sa fim prieteni – Free af Bullying

2020

Fri for Mobberi eksisterer ikke kun i Danmark, men er udbredt til en række andre lande under navnet Free of Bullying.

Programmet er udviklet i
samarbejde med Red Barnet Danmark

Baggrund & fakta

Grønland arbejder med Kammagiitta i børnehaver og skoler.

Estland arbejder med programmet både blandt de 0-3-årige, i børnehaverne samt i skolerne.

Island har også udbredt programmet til alle tre målgrupper, og her holder de løbende kurser for fagfolk og forældre.

Færøerne arbejder med Betri Vinir i vuggestuer og børne­haver og ønsker at udbrede det til skolerne.

Rumænien indledte i 2020 det obligatoriske pilotprojekt i fem pilotbørnehaver. Pilotperioden har været udfordret af corona og er derfor blevet forlænget ind i 2021.

Free of Bullying sker i samarbejde med:

Relaterede projekter

Antibulli Svømning

Antibulli Svømning er et redskab, der gør det nemt for svømmetrænere at styrke fællesskabet og forebygge mobning i børnesvømning.
LæseLeg

LæseLeg

LæseLeg er et konkret pædagogisk materiale og en metodisk tilgang, som styrker børns sprog og selvtillid ved at inddrage dem aktivt i historieoplæsningen og dertilhørende …
Fri for Mobberi

Fri for Mobberi

Fri for Mobberi er et pædagogisk antimobbeprogram, som styrker børns fællesskaber og forebygger mobning i vuggestuer, dagplejer, børnehaver, SFO’er og de mindste skoleklasser.

Skolestyrken

Skolestyrken er et skoletrivselsprogram, der tilbyder skoler en helhedsorienteret tilgang til arbejdet med at styrke fællesskaber, fremme skoletrivsel og bremse mobning.

Antibulli Fodbold

Antibulli Fodbold er et Antibulli er et antimobberedskab til fodboldtrænere. Det består af konkrete råd og øvelser til træningen af 6-12-årige.