30. maj 2015

Kronprinsessen til børneløb mod mobning i Aarhus

Når Mary Fonden og Red Barnets Fri for Mobberi Børnestafetten 2015 skydes i gang i Botanisk Have i Aarhuslørdag den 30. maj kl. 14, er det med Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessens deltagelse.  
Børnestafetten 2015

For 8. år afholder Mary Fonden og Red Barnet deres børneløb mod mobning i Aarhus og København.

Sidst Kronprinsesessen deltog i Fri for Mobberi Børnestafetten i Aarhus var i 2010, og nu deltager hun igen og er med til at uddele medaljer i Botanisk Have den 30. maj. Løbet for de 0-13-årige er en festlig markering af et alvorligt emne: At mobning ikke er acceptabelt, og at alle børn har ret til en plads i fællesskabet.

Børnestafetten udspringer af Mary Fonden og Red Barnets fælles antimobbeprogram Fri for Mobberi, som er ude i mere end hver tredje børnehave og hver fjerde skole/SFO i Danmark, hvor materialet bruges til at forebygge mobning. Ikke mindst i Aarhus er antimobbeprogrammet udbredt, Aarhus var bl.a. med til at teste programmet i 2007.

I år afvikles løbet i samarbejde med lokale Aarhus 1900 Atletik/Motion, og klubchef Anders G. Christensen ser frem til det festlige børneløb.

“Vi glæder os over det nye samarbejde med Mary Fonden og Red Barnet om at afvikle deres børneløb i de gode omgivelser i Botanisk Have. Vi ser frem til at byde en masse børn og forældre velkommen til et løb, hvor det ikke bare handler om at komme i mål, men om at hygge sig med hele familien – både før, under og efter løbet. Vi skal gøre vores for, at det bliver en rigtig god dag for både store og små,” fortæller Anders G. Christensen, klubchef i Aarhus 1900 Atletik/Motion. Han forventer, at 4-500 løbere finder vej til stafetten, der byder på en 1 km lang rute, som man gerne må løbe med mor og far eller tilbagelægge i klapvogn.

Før og efter løbet er der underholdning på scenen ved Onkel Reje og Kristian fra Ramasjang Mysteriet. De to kendte DR-figurer hjælper desuden Kronprinsessen med at dele medaljer ud til alle børn, der kommer i mål.

Der vil være aktiviteter på pladsen for de små, så der er lagt op til en hyggelig eftermiddag for hele familien.

Bubber er konferencier på dagen, og Anders Bøgelund, der står bag musikken i Fri for Mobberi, optræder med sange fra Fri for Mobberi-programmet.

Løbet i Aarhus blev udsolgt per 26. maj 2015.
Billetter til løbet i København den 20. juni kan købes på www.sparta.dk.

Af:

Simone Bodholdt

Relaterede nyheder

Mary Fondens årsberetning 2023

Hvad skete der i 2023, og hvad skal der ske det kommende år i Mary Fonden? Årsberetningen for 2023 giver et indblik i Mary Fondens …
Sammen uden vold - Gravide

Screening for partnervold blandt gravide virker

Ved at screene systematisk for partnervold i jordemoderkonsultationer finder Amager og Hvidovre Hospital 1-2 par om ugen med voldsproblematikker. Før fandt de omkring 6 om …