6. juni 2016

Lærere over hele landet på seminar i Netwerk

Lærere rundt om på landets gymnasier bliver mødt af et friskt og revideret oplæg på Netwerks heldagsseminarer. Lærerne oplever bl.a., at eleverne tager større ansvar for hinanden, når de er med i Netwerk.
Netwerk seminar

”Vi – både elever og lærere – er meget glade for at være med i Netwerk. For andet år i træk deltager vi med hele vores 1.g–årgang.”

Sådan lyder det fra Anja Jensen, der er pædagogisk leder på Favrskov Gymnasium i Hadsten. Skolen er én af de mange gymnasier, der var tilmeldt Netwerk sidste år. Projektet går i korte træk ud på, at lærerne på et heldagsseminar bliver uddannet i at skabe gode fællesskaber i klasserne samt se og tale med de elever, der føler sig ensomme eller udenfor.

Og nu er en ny sæson af seminarer altså i fuld gang. Projektlederne Lene Lykkegaard og Tina Nymand Clæsøe fra Ventilen har i samarbejde med Mary Fonden, der også står bag Netwerk, revideret sidste års oplæg. Det har de gjort på baggrund af evalueringer fra de 1.700 lærere, der allerede er blevet efteruddannet.
I sin evaluering skrev Anja Jensen fra Favrskov Gymnasium bl.a. således:

”Som en konsekvens af Netwerk oplever vi, at eleverne tager mere ansvar for hinanden, f.eks. ved at ringe til hinanden, hvis deres makker ikke kommer i skole eller ved at tage noter til deres makker. De fællesskabende aktiviteter sender også et fint signal til eleverne om en prioritering af fællesskabet i klasserne – og at det er deres fælles ansvar, at fællesskabet skabes og vedligeholdes.”

Lærere anbefaler Netwerk

Indtil videre er 39 skoler tilmeldt Netwerk til næste skoleår, og projektleder Tina Nymand Clæsøe giver sit bud på, hvorfor flere og flere ønsker at blive Netwerkskoler.

”Når nye skoler tilmelder sig Netwerk, er det ofte fordi, de har hørt positivt om projektet fra andre gymnasieskoler. Det gør os selvfølgelig rigtig glade, at rektorer og lærere anbefaler andre at være med i Netwerk. Igen i år oplever vi desuden, at langt størstedelen af vores skoler vælger at gentilmelde sig.”

Siden Netwerks start i 2012 har mere end 24.000 elever på mere end 60 skoler været med, og tallet er altså stødt stigende.

Læs mere om Netwerk og bestil Netwerk til jeres skole her

Af:

Heidi Krumhardt

Relaterede nyheder

Mary Fondens årsberetning 2023

Hvad skete der i 2023, og hvad skal der ske det kommende år i Mary Fonden? Årsberetningen for 2023 giver et indblik i Mary Fondens …
Sammen uden vold - Gravide

Screening for partnervold blandt gravide virker

Ved at screene systematisk for partnervold i jordemoderkonsultationer finder Amager og Hvidovre Hospital 1-2 par om ugen med voldsproblematikker. Før fandt de omkring 6 om …