Viden

Viden er et afgørende fundament for Mary Fondens aktiviteter. Det forudsætter, at vi kender og anvender den nyeste viden om årsager, konsekvenser, forebyggelse og afhjælpning på vores områder – og indhenter ny viden, hvis den ikke er tilgængelig.

Viden har imidlertid ingen værdi i sig selv. Gevinsten opnås først, når denne viden kan omsættes til praksis og danne grundlag for faglig refleksion og udvikling på vores områder. Derudover er det centralt for vores vidensarbejde, at resultaterne formidles til vores målgrupper og samarbejdspartnere, og at de kan anvendes til at nedbryde tabuer og barrierer, bygge bro mellem forståelser og at bekæmpe social isolation.

Her på siden finder du de analyser og evalueringer, vi selv har fået gennemført.

Nyheder
  • Mobning og Trivsel (24)
  • Ensomhed (14)
  • Vold i Hjemmet (8)
  • Øvrige initiativer (2)
  • Grønland (1)
17. juni 2024
Ensomhed i Danmark

En omfattende befolkningsundersøgelse viser store udfordringer med ensomhed, særligt blandt unge voksne, og giver for første gang et dybdegående indblik i danskernes viden og holdninger til ensomhed.

Læs mere
9. maj 2023
Ensomhed og fritidsfællesskaber blandt unge

På vegne af Mary Fonden har SocialRespons gennemført en kvalitativ undersøgelse af deltagelse i fritidsfællesskaber blandt unge med ensomhed. Resultaterne anvendes bl.a. i Mary Fondens nye ensomhedsprogram ”Lift – unge ud af ensomhed”

Læs mere
4. januar 2023
Fællesskabsmålingen 2022
Mens hovedparten af danskerne har det godt, er der en voksende gruppe i samfundet, som kæmper med psykisk mistrivsel, fysiske helbredsproblemer og ensomhed. Det viser den nye Fællesskabsmåling, som VIVE – Det Nationale Forsknings- og...
Læs mere
22. november 2021
Kan ungefællesskaber gøre ondt?

Fællesskabet betegnes ofte som vejen ud af ensomhed. Men kan fællesskabet også fordre ensomhed? Ja, siger ny undersøgelse, der viser, hvordan ungefællesskaber også kan gøre ondt.

Læs mere
30. november 2020
Ensomhed i Danmark

Rigtig mange danskere føler sig ensomme. Særligt de unge er ramt af ensomhed. Det bekræfter analysen ’Ensomhed i Danmark’, der er den første samlede undersøgelse af ensomheden i befolkningen.

Læs mere
23. april 2019
Danskernes måltidsvaner
Hvad kan få danskerne til at møde op til fællesspisninger, og hvad kan holde dem fra det? Det er nogle af de spørgsmål, du finder svar på i Mary Fonden og Folkebevægelsen mod Ensomheds rapport...
Læs mere
4. marts 2019
Ensomhed blandt unge
Vi taler om dem, og mange gode kræfter vil gerne hjælpe dem; det stigende antal unge, der er ensomme og mistrives. Men hvem er de egentlig? Det forsøger den ny rapport ‘Ensomhed blandt unge’ at...
Læs mere