2. oktober 2019

Film: Volden er aldrig børnenes skyld

Kronprinsessen og pædagog Marie Møller Christensen blev sammen interviewet om rygsækkenes betydning for børnene og krisecentrets pædagogiske arbejde med rygsækken, da Kronprinsessen besøgte Kvindehjemmet i København.

“Rygsækken er en besked til børnene om, at vi ser dem, hører dem og tager deres oplevelser alvorligt. Volden er aldrig deres skyld og kan aldrig retfærdiggøres.”

Sådan lød det fra Kronprinsessen under et besøg på Kvindehjemmet i København.

Her blev Kronprinsessen og pædagog Marie Møller Christensen sammen interviewet om rygsækkenes betydning for børnene og krisecentrets pædagogiske arbejde med rygsækken.

Anledningen til arbejdsbesøget var erfaringsudveksling om rygsækkene og deres betydning for de knap 2.000 børn, som hvert år må flytte på krisecenter med deres mødre.

Siden 2008 har vi sammen med Ole Kirk’s Fond og LOKK – Landsorganisation for Kvindekrisecentre uddelt flere end 25.000 rygsække med bl.a. legetøj, en bamse, en dagbog og praktiske ting som en tandbørste og håndklæde.

Filmen er produceret af Kongehuset.

Af:

Bodil Liv Holm

Relaterede nyheder

Mary Fondens årsberetning 2023

Hvad skete der i 2023, og hvad skal der ske det kommende år i Mary Fonden? Årsberetningen for 2023 giver et indblik i Mary Fondens …
Sammen uden vold - Gravide

Screening for partnervold blandt gravide virker

Ved at screene systematisk for partnervold i jordemoderkonsultationer finder Amager og Hvidovre Hospital 1-2 par om ugen med voldsproblematikker. Før fandt de omkring 6 om …