1. juli 2013

Stærkt firkløver vil øge trivslen for de 6-12-årige fodboldspillere

Nu skal det være endnu sjovere at gå til fodbold, for selv om der kun kan være et begrænset antal spillere på banen ad gangen, så skal alle føle sig som en del af holdet. Det er en af grundtankerne bag den nye trivselsindsats Klubfidusen, som Mary Fonden, Red Barnet, DBU og TrygFonden står bag.
Klubfidusen

Klubfidusen lanceres den 17. september, hvorefter trivselsindsatsen testes i fem klubber for i løbet af 2014 at blive tilbudt fodboldklubber i hele landet. Indsatsen skal gøre det lettere og sjovere for fodboldklubberne at fremme det gode fællesskab for børnene – både på og uden for banen.

I februar offentliggjorde Mary Fonden og Red Barnet en undersøgelse, der viste, at flere end hvert 8. barn er stoppet til en fritidsaktivitet pga. mistrivsel eller mobning. Klubfidusen udspringer af de fire parters fælles ønske om at sikre børns trivsel i fritiden og kombinerer erfaringer fra trivselsindsatser med erfaringer fra fodboldverdenen.

Mary Fonden og Red Barnet har siden 2007 arbejdet målrettet for at styrke gode børnefællesskaber i antimobbeprogrammet Fri for Mobberi, DBU har med Holdninger og handlinger siden 2006 øget bevidstheden om trivslen i klubberne, og TrygFonden er kendt for sit arbejde for at skabe større trivsel og mere tryghed blandt børn og unge i Danmark. Samarbejdet er det første, hvori samtlige fire parter indgår.

For yderligere information, kontakt:
Kommunikationschef i Mary Fonden Heidi Krumhardt Mortensen, 3025 3053, hkm@maryfonden.dk.

Af:

Heidi Krumhardt

Relaterede nyheder

Ensomhed i Danmark

En omfattende befolkningsundersøgelse viser store udfordringer med ensomhed, særligt blandt unge voksne, og giver for første gang et dybdegående indblik i danskernes viden og holdninger …

Mary Fondens årsberetning 2023

Hvad skete der i 2023, og hvad skal der ske det kommende år i Mary Fonden? Årsberetningen for 2023 giver et indblik i Mary Fondens …