8. oktober 2015

Skoler til nyt undervisningsforløb

Trygge relationer og svære følelser er omdrejningspunktet i Kærlig Talt - et nyt undervisningsforløb til folkeskolens ældste elever. 60 klasser tester dette efterår forløbet, og skoler, som har lyst til at arbejde med relationer i sunde relationer i 8. klasse, kan tilmelde sig her.
Kærlig Talt

Kærlig Talt er et undervisningsforløb til elever i landets udskoling. Ambitionen er at udvikle unges evner til at håndtere svære følelser, så de bedre kan bevare trygge relationer til hinanden og ikke på et senere tidspunkt i livet udsættes for kærestevold eller for andre former for voldelige relationer.

Mary Fonden og Center for Familieudvikling står bag Kærlig Talt med økonomisk støtte fra Ole Kirk’s Fond. Undervisningsforløbet er udformet som et interaktivt talkshow, hvor tv-vært Mikkel Kryger har både unge, eksperter og kendte i studiet. I talkshowet er der indlagt øvelser og plenumsnakke, som er med til at gøre eleverne bevidste om bl.a. forskellige kommunikationsformer og ikke-voldelige handlemåder.

Dette efterår tester vi Kærlig Talt i 30 klasser og gennemfører en større effektevaluering i klasserne samt i 30 kontrolklasser i form af en spørgeskemaundersøgelse. Evalueringen gennemføres af forskere ved Syddansk Universitet.

Vi har brug for flere kontrolklasser til effektevalueringen
Skoler, som har lyst til at lade deres 8. klasser deltage i evalueringen i efteråret 2015, får mulighed for gratis at få lærerkursus og materiale til brug i udskolingsklasser i næste skoleår. At deltage som kontrolklasse indebærer, at eleverne i den pågældende 8. klasse udfylder det samme spørgeskema af to omgange. Første gang i uge 48-49 og anden gang i april/maj 2016.

Skoler, der er interesserede i at være med, kan kontakte Dorte Fredskilde Braad, seniorprojektleder i Mary Fonden, på dfb@maryfonden.dk eller tlf.: 29914521

Kærlig Talt er et anderledes undervisningsmateriale, der fænger eleverne, har stor faglig substans, og som samtidig er nemt for den enkelte underviser at anvende. Mary Fonden har sammen med psykologer og lærere fra Center for Familieudvikling udviklet materialet, som blev pilottestet i foråret med meget positiv feedback fra de deltagende lærere.

Undervisningsforløbet Kærlig Talt lever op til en række af målsætningerne i de nye Fælles Mål for Folkeskolen fra 2014, herunder mål for elevernes alsidige udvikling, sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab, dansk og samfundsfag.

Få en forsmag på talkshowet på www.projektkærligtalt.dk 

Af:

Simone Bodholdt

Relaterede nyheder

Mary Fondens årsberetning 2023

Hvad skete der i 2023, og hvad skal der ske det kommende år i Mary Fonden? Årsberetningen for 2023 giver et indblik i Mary Fondens …
Sammen uden vold - Gravide

Screening for partnervold blandt gravide virker

Ved at screene systematisk for partnervold i jordemoderkonsultationer finder Amager og Hvidovre Hospital 1-2 par om ugen med voldsproblematikker. Før fandt de omkring 6 om …