7. januar 2017

På banen mod mobning

H.K.H. Kronprinsessen og håndboldlandsholdsspiller Mikkel Hansen lancerede i dag et nyt redskab, der skal styrke fællesskab og forebygge mobning i børnehåndbold.
Antibulli på banen mod mobning

”Du hedder Albert, du hedder Matilde, du hedder Mary, du hedder Christian, og jeg hedder Mikkel.”

Jo bedre man kender sine holdkammerater, des lettere er det at falde til – og en navneøvelse er derfor en god start på håndboldtræningen, når der er nye på holdet.

Til dagens håndboldtræning i Vestergadehallen i Silkeborg var det Kronprinsessen og Mikkel Hansen, som var de nye ansigter. Sammen med trænere og knap 60 U8-U10-spillere fra Silkeborg IF Håndbold var de to på banen for at fortælle om og vise øvelser fra deres nye, fælles initiativ mod mobning i børnehåndbold, Antibulli.

Antibulli består af en mobiltilpasset hjemmeside med viden, øvelser og aktiviteter, der gør det nemt for børnetrænere at træne sammenhold og fællesskab sideløbende med håndbolden og derigennem forebygge mobning blandt 6-12-årige spillere.

Grundtanken er, at et stærkt sammenhold og gode børnefællesskaber forebygger eksklusion og mobning – og målet er at skabe en kultur med høj tolerance, hvor alle respekterer hinanden, taler ordentligt og hjælper hinanden, så klubben er et rart sted at være, uanset hvor god man er til håndbold.

Kronprinsessen og Mikkel Hansen deltog i tre øvelser sammen med børnene og uddybede sammen, hvorfor det er vigtigt også at have fokus på mobning og trivsel i fritidslivet:

”Vi ved fra undersøgelser, at en stor andel af børn ikke trives i fritidslivet. Det er er trist, fordi alle børn har godt af et aktivt fritidsliv – socialt, mentalt og fysisk. Hvis et barn bliver mobbet eller oplever ikke at føle sig som en del af holdet, mister barnet lysten til at være aktiv i klubben og muligheden for at deltage i det gode sociale liv, der følger med,” udtalte Kronprinsessen.

”Håndbold handler om at have det sjovt og at være en del af et hold, og det må mobning aldrig stå i vejen for. Mange forstår desværre ikke, hvor vigtigt det er at have det godt med sine holdkammerater, både for hvordan den enkelte har det, men også for holdets præstation. Sammenholdet er med til at gøre det sjovt at gå til håndbold – og det er lettere at blive god, hvis man synes, det er sjovt,” forklarede Mikkel Hansen.

Mary Fonden og MH24 – Foreningen Mikkel Mod Mobning stod bag dagens arrangement, der blev fulgt fra sidelinjen af omkring 300 U8-U12-spillere fra Silkeborg IF og deres forældre. Silkeborg IF Håndbold har som pilotklub været involveret i udviklingen af Antibulli.

Hjemmesiden, der i praksis fungerer som en app, suppleres af en Facebookside, der skal gøre især forældre opmærksomme på, hvilken rolle de spiller for trivslen i deres barns fritidsliv, og hvordan de kan bakke op om et sundt og inkluderende børnefællesskab i deres barns håndboldklub.

Alt materiale er gratis og kan tilpasses behov og ressourcer i den enkelte klub. Antibulli er udarbejdet i samarbejde med TrygFonden og Red Barnet.

Af:

Simone Bodholdt

Relaterede nyheder

Mary Fondens årsberetning 2023

Hvad skete der i 2023, og hvad skal der ske det kommende år i Mary Fonden? Årsberetningen for 2023 giver et indblik i Mary Fondens …
Sammen uden vold - Gravide

Screening for partnervold blandt gravide virker

Ved at screene systematisk for partnervold i jordemoderkonsultationer finder Amager og Hvidovre Hospital 1-2 par om ugen med voldsproblematikker. Før fandt de omkring 6 om …