19. januar 2016

Nyt samarbejde om trivsel på håndboldbanen

Børn trives ikke automatisk, når de er sammen i deres fritid - og en alt for stor andel dropper helt fritidsaktiviteter, fordi de føler sig udenfor. Nu går Mary Fonden og MH24 ? Foreningen Mikkel Mod Mobning sammen om at styrke trivslen i dansk børnehåndbold.
Mikkel Hansen og Kronprinsessen

Godt 50.000 6-12-årige børn spiller håndbold i Danmark, og selv om sporten er en af de mest populære blandt danske børn, skal det være endnu sjovere at gå til håndbold, hvis det står til H.K.H. Kronprinsessen og landsholdsspiller Mikkel Hansen. Sammen vil de træne trivslen i børnehåndbolden, så der bliver plads til alle på holdet.

”Der er ikke nogen, der kan være i tvivl om, hvor ødelæggende mobning kan være for et barn og dets fremtid. Vi har længe haft fokus på mobning i skolerne, men mistrivsel i fritidslivet har været et overset problem. Alle børn har ret til at trives – også i deres fritid, og det støtter vi op om med samarbejdet mellem Mary Fonden og MH24,”

udtaler Kronprinsessen.

Tre ud af ti børn, der går til en fritidsaktivitet, har oplevet at blive holdt udenfor, og hvert 8. barn er helt stoppet til en fritidsaktivitet pga. mobning eller mistrivsel. Mikkel Hansen kender godt den hårde tone:

”Jeg har selv oplevet, hvor svært det kan være at falde til på et hold, når man er en af de yngste og mindste. Som barn har man brug for, at der er nogle voksne, der støtter en i at sige fra og i at være en god holdkammerat. Håndbold handler om at have det sjovt og at være en del af et hold, og det må mobning aldrig stå i vejen for,” udtaler landsholdspiller Mikkel Hansen.

Mary Fonden har siden 2007 arbejdet med mobning og trivsel som et af tre indsatsområder, og i 2013 lancerede fonden Klubfidusen til fodbold i samarbejde med Red Barnet, DBU og TrygFonden. Med det nye samarbejde mellem Mary Fonden og MH24 bliver håndbolden næste sportsgren, der lægger bane til en trivselsindsats.

Mikkel Hansen etablerede i foråret 2015 MH24 – Foreningen Mikkel Mod Mobning, der har til formål at modarbejde mobning og øge trygheden og tolerancen blandt børn og unge i sportslige, kulturelle og sociale fællesskaber. Foreningen har siden sin opstart afviklet en række håndbold-camps, hvor alle indtægter ubeskåret går til at støtte projekter, som understøtter Foreningens formål.

Mary Fonden og MH24 vil involvere øvrige samarbejdspartnere i udviklingen af projektet, herunder Red Barnet og praktikere i form af trænere. Planen er at udvikle et konkret trivselsprogram, som kan testes i sommeren 2016 og tilbydes interesserede klubber senere på året.

Kontakt
Hvis jeres klub er interesseret i at høre mere om det nye samarbejde, kan I kontakte seniorprojektleder Wencke Kathrine Jansen på mail wkj@maryfonden.dk. Selve trivselsprogrammet vil blive udviklet i første halvdel af 2016 og afprøvet i løbet af sommeren. Planen er at kunne tilbyde interesserede klubber at være med fra efteråret 2016.

Af:

Simone Bodholdt

Relaterede nyheder

Ensomhed i Danmark

En omfattende befolkningsundersøgelse viser store udfordringer med ensomhed, særligt blandt unge voksne, og giver for første gang et dybdegående indblik i danskernes viden og holdninger …