Hjem / Nyheder

Nyheder

Her på siden kan du holde dig opdateret om Mary Fondens seneste aktiviteter.

Gennem artikler, billeder, videoer, taler og pressemeddelelser forsøger vi at give et indblik i de mange forskellige initiativer, som vores arbejde indebærer.

Oftest sker aktiviteterne i tæt samarbejde med vores partnere, eksperter, fagpersoner og ikke mindst de mange mennesker, som vi kommer i kontakt med gennem vores projekter.  

Nyhedsbrev

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra Mary Fonden

Tilmeld nyhedsbrev

4. marts 2021
Film: Du kan gøre en forskel
En ny kampagne fra Mary Fonden sætter fokus på de voksnes vigtige rolle for trygge, inkluderende fællesskaber blandt børn og i forebyggelsen af mobning – og takker alle, der arbejder professionelt og målrettet med børns...
Læs mere
10. marts 2020
Mobning: Vennerne kan gøre en stor forskel
En ny undersøgelse blandt befolkning og lærere, der undersøger erfaringer med mobning og ensomhed i skolen, viser, at mobbede oplever, at hjælp fra omgivelserne nytter. Især klassekammerater og venner uden for klassen kan gøre en...
Læs mere
5. november 2019
Besøg på Høng Efterskole
Kronprinsessen besøgte Høng Efterskole for at tale med de unge om, hvordan det er at være ung i dag, og hvad vi kan gøre for at skabe større trivsel blandt unge. Efterskolen er en ud...
Læs mere
1. oktober 2019
Det betaler sig at gøre en indsats

Nye tal viser, at markant færre danske børn oplever mobning. Men hvad gemmer der sig bag den positive udvikling, og hvad er vigtigt i indsatsen mod mobning fremover? Mobbeforsker Helle Rabøl Hansen giver sit bud.

Læs mere
10. september 2019
Antibulli Svømning
Trivsel i fritiden kommer ikke af sig selv, derfor har vi igangsat Antibulli. Vi startede med fodbolden, udvidede til håndbold, og nu er turen kommet til svømmesporten. Vi glæder os til at arbejde med sammenholdet...
Læs mere
31. januar 2019
Flere små børn får styrket deres sprog
Et lille sprog kan have store konsekvenser for små børns trivsel og senere skolegang. Med en ny, stor donation fra Egmont Fonden vil Mary Fonden over de næste tre år skærpe indsatsen for de sprogligt...
Læs mere
18. december 2018
Fri for Mobberi er også for forældre

Forældre spiller ikke kun en vigtig rolle for deres eget barn, men for alle børn i fællesskabet. Mary Fonden og Red Barnet sætter fokus på forældres rolle i børns trivsel.

Læs mere
3. oktober 2018
Nye kurser i Fri for Mobberi

Kurserne i Mary Fonden og Red Barnets fælles antimobbeprogram Fri for Mobberi er blevet revideret. Det betyder større fleksibilitet og nye tilbud bl.a. et oplæg til forældre.

Læs mere
1. oktober 2018
Film: Antibulli: Kærlighed til spillet

Sammen med MH24 – Foreningen Mikkel Mod Mobning har vi udviklet Antibulli Håndbold. Her fortæller Mikkel Hansen om den dygtige træner, de bedste minder fra tiden som ungdomsspiller, holdkammeraterne og kærligheden til legen med bolden.

Læs mere
1. oktober 2018
Film: Håndbold skal være for alle

I 2016 gik vi sammen med Mikkel Hansens forening MH24 om at bekæmpe mobning i børnehåndbold. Sammen udviklede vi Antibulli Håndbold, som gør det let at styrke sammenholdet. Her fortæller Mikkel Hansen hvordan.

Læs mere
13. september 2018
Film: “Sammenhold skaber altid et stærkt hold”

Hvad betyder tolerance, respekt og et stærkt sammenhold for holdets præstationer? Mikkel Hansen fortæller om vores fælles projekt Antibulli Håndbold, som gør det let for børnehåndboldtrænere at arbejde med sammenhold og det gode børnefællesskab.

Læs mere
4. juni 2018
Antibulli-prisen går til Aabybro HK
Mandag aften satte Kronprinsessen og Mikkel Hansen fokus på sammenhold, rummelighed og fællesskab i børnehåndbolden til Dansk Håndbold Award. Sammen overrakte de Antibulli-prisen til børneafdelingen i en klub, som sætter gode holdkammerater, spillernes tryghed og...
Læs mere
10. april 2018
Ny indsats skal involvere hele skolen
Fra skoleleder til pedel, fra 0. til 10. – alle skal med i kampen mod mobning, hvis den skal vindes. Det er tanken bag en stor indsats mod mobning, som tre fonde har valgt at...
Læs mere
22. marts 2018
Film: Pris for trivselsarbejde

Den 22. marts modtog Kronprinsessen en pris på 50.000 euro fra UEFA Foundation for Children for Mary Fondens arbejde for at sætte fokus på og styrke børns trivsel i fritidslivet.

Læs mere
29. september 2017
Tag på LæseLeg-kursus

Tag på kursus i, hvordan du styrker sprogsvage børns kommunikative evner og giver dem mod til at åbne sig og bruge sproget i det daglige.

Læs mere
30. august 2017
Konference om mobning

Mary Fonden og Red Barnet gør status på mobning anno 2017 og præsenterer nyeste viden og værktøjer på to konferencer i henholdsvis København og Aarhus.

Læs mere
3. august 2017
Forældre er optagede af børns fællesskab
Det er ikke læsefærdigheder eller lange skoledage, der primært optager forældre til børn, der begynder i 0. klasse. Trivsel og kammeratskab fylder mest på listen over forældrenes bekymringer. Det viser en ny undersøgelse fra Mary...
Læs mere
13. juni 2017
Film: Hvor længe kan du holde vejret?
Prøver du nogle gange at få dit liv til at fremstå mere perfekt, end det er? Synes du også, det kan være svært at fortælle dine venner, hvordan du i virkeligheden har det? Så er...
Læs mere
6. marts 2017
Film: Børnestafetten 2017
Fri for Mobberi Børnestafetten er Mary Fonden og Red Barnets årlige børneløb mod mobning, der finder sted i Aarhus og København. Løbet en festlig markering af det alvorlige budskab: Det er aldrig i orden at...
Læs mere
7. januar 2017
På banen mod modning

H.K.H. Kronprinsessen og håndboldlandsholdsspiller Mikkel Hansen lancerede i dag et nyt redskab, der skal styrke fællesskab og forebygge mobning i børnehåndbold.

Læs mere
15. december 2016
Nye LæseLeg-pakker

LæseLeg, Mary Fondens pædagogiske redskab til dialogisk læsning, fornys med tre alderstilpassede bogpakker og et nyt, brugervenligt design.

Læs mere
25. oktober 2016
Efterårets LæseLeg-kurser

Vær med til at øge børns trivsel og evne til at indgå i fællesskabet. Tag på et af efterårets LæseLeg-kurser i Odense, Hjørring eller Kgs. Lyngby.

Læs mere
Film: Sammenholdet vinder altid
Antibulli bliver navnet på Mary Fonden og MH24 – Mikkel Mod Mobnings fælles projekt om at forebygge mobning i dansk børnehåndbold. Udviklingen af projektet er i fuld gang. Se Mikkel Hansen og ti børn fra...
Læs mere
18. august 2016
Film: Kronprinsesse Mary og Mikkel mod mobning

Mary Fonden og MH24 – Foreningen Mikkel Mod Mobning er gået sammen for at styrke sammenholdet og bekæmpe mobning i børnehåndbolden. I programmet præsenterer Kronprinsessen og Mikkel Hansen tankerne bag.

Læs mere
14. marts 2016
Ny bog: Min dag i vuggestuen
Hvordan lærer man toårige at tænke på andre end sig selv? Den lille bog ‘Min dag i vuggestuen’, der er en del af den kommende Fri for Mobberi-kuffert for 0-3 årige børn, er et skridt...
Læs mere
27. oktober 2015
Mere trivsel i børnesporten
Langt de fleste børn trives i fritidslivet, men tre ud af ti har oplevet at blive holdt udenfor på holdet. Pigerne føler sig dobbelt så ofte udenfor sammenlignet med drengene, og fællesskabet er bedre til...
Læs mere
27. oktober 2015
Film: Trivsel i fritidslivet

Mistrivsel i fritidslivet kan let blive overset, fordi børn, der ikke trives, holder op. Det var et af budskaberne på konferencen “Trivsel i fritidslivet”

Læs mere
25. februar 2015
Sprogsvage børn skal støttes tidligt
Hvis man starter i skole med et for lille sprog, så er man bagud fra første dag – både hvad fællesskab og faglighed angår. Derfor skal vi sætte ind med støtte til sprogsvage børn allerede...
Læs mere
21. november 2014
Film: Vis mod

Oscarvindende Anders Walter har instrueret Mary Fonden og DR Ultras kortfilm om mobning, der blev vist første gang ved åbningsshowet af DR Ultras Gallashow i Horsens den 21. november 2014.

Læs mere
14. oktober 2014
Ny film “Vis mod”

DR Ultra og Mary Fonden er gået sammen om at skabe en film om mobning sammen med den Oscarvindende instruktør Anders Walter.

Læs mere
16. juni 2014
Børnenes løb mod mobning

Knap 1.600 børn løb med, da lørdagens Fri for Mobberi Børnestafetten blev skudt i gang i Fælledparken i København i lørdags.

Læs mere
3. april 2014
Besøg i Estland
Fri for Mobberi er ude i hver 2. børnehave og testes i 25 skoler i Estland. Den 1.-2. april besøgte H.K.H. Kronprinsessen, Mary Fondens direktør Helle Østergaard og Red Barnets generalsekretær Mimi Jakobsen en børnehave...
Læs mere
28. januar 2014
Mod på skoleskemaet

Succesfuld norsk metode skal styrke de større elevers mod. Det er et rigtig godt tiltag – værdien “mod” er også en central del af Fri for Mobberi.

Læs mere
10. december 2013
Børnefødselsdage er vigtige
Aktuel debat om en norsk børnefødselsdag, som ingen mødte op til, minder os om, at fødselsdage er et af højdepunkterne i ethvert barns liv. Derfor indgår det også som et af Fri for Mobberis fem...
Læs mere
11. november 2013
Netwerk version 2.0

Evalueringen af projekt Netwerk viser bl.a., hvor forebyggelsen af ensomhed er lykkedes, og hvor den kan styrkes. Justeringerne er i fuld gang.

Læs mere
18. september 2013
Statsbesøg i Humlebien

Den vietnamesiske præsidentfrue kom forbi børnehaven Humlebien sammen med H.K.H. Kronprinsessen under statsbesøget.

Læs mere
10. september 2013
Kronprinsparret lancerer Klubfidusen

Den 17. september deltager D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessen i lanceringen af Klubfidusen – et nyt projekt, der skal styrke børns trivsel i de danske fodboldklubber.

Læs mere
3. september 2013
Stor interesse for LæseLeg

Nu er det et år siden, LæseLeg blev lanceret. Interessen har været overraskende stor. Mere end 420 børnehaver bruger i dag LæseLeg.

Læs mere
26. marts 2013
Nu er LæseLeg på Facebook

LæseLeg har nu taget springet ind på Facebook, hvor man følge med i fx nyt fra projektet, kurser og få inspiration til mere og bedre højtlæsning.

Læs mere
22. november 2012
Netwerk-video

Kronprinsessen og 1.g-elever fra Falkonergården gik på scenen og mindede os om, at ensomhed kan være skadelig, hvis den får lov til at bide sig fast. Se videoen fra dagen.

Læs mere
22. november 2012
Interview om ensomhed

Kronprinsesse Mary gav i november 2012 et interview til DR om vigtigheden af at gøre noget ved ensomheden på ungdomsuddannelser.

Læs mere
28. august 2012
LæseLeg til alle

LæseLeg kan nu købes af alle børnehaver i hele landet. Og følgeforskningen viser, at både børn og voksne har gavn af materialerne.

Læs mere