14. oktober 2014

Ny film “Vis mod”

Mobning er fortsat et reelt problem for mange børn: Seks procent af alle 11-15-årige i Danmark mobbes jævnligt. Nu går DR Ultra og Mary Fonden sammen om kampagnefilmen ’Vis mod’ i samarbejde med den Oscarvindende instruktør Anders Walter.
Vis Mod Film

Vi befinder os i en gymnastiksal. En 5. klasse gør klar til at få taget det årlige klassefoto. Rummet emmer af uro, støj og forventning. En situation som mange børn nok kan nikke genkendende til som et vigtigt øjeblik på året. Men det er ikke nødvendigvis en dag, der bliver set frem til af alle børn. For skolefotoet afspejler nemt den hverdag, som er hård for dem, der ikke føler, de har en naturlig og velkommen plads i klassen.

Mod til at være en god kammerat

Scenen med klassefotoet er rammen for det filmsamarbejde, som Mary Fonden og DR Ultra nu går sammen om, og som netop nu er ved at blive optaget.

“Mobning opstår sjældent, når børn i en gruppe står sammen om at være en god kammerat og kender forskel på at drille for sjov og drille for alvor. Med kampagnefilmen ønsker Mary Fonden at vise børn, at det er sejt at kunne sige fra, når de oplever, at en kammerat bliver mobbet. For det at forholde sig passivt og bare lade stå til er lige så ødelæggende som at mobbe. Mobning er et fokusområde i Mary Fondens arbejde, og samarbejdet med DR Ultra giver optimale muligheder for, at vi kan nå endnu bredere ud med budskabet om, at det betaler sig at have mod til at være en god kammerat,” 

fortæller direktør i Mary Fonden, Helle Østergaard.

Festlig ramme for et alvorligt emne

Det er DR Ultras ønske, at så mange som muligt kommer til at se filmen, for at minde børnene om den gode fornemmelse der opstår, når man står op over for hinanden og dermed bliver bedre til at drage omsorg for hinanden – dog skal det ske uden løftede pegefingre fra DR Ultra.

Derfor viser DR Ultra blandt andet filmen ved Ultra Galla, der fra den 21. november drager på tourné rundt i landet med i alt ni shows, der byder på underholdning fra DR Ultras eget univers og samtidig opfordrer til at være en god kammerat.

“På DR Ultra tager vi børn og deres bekymringer såvel som glæder alvorligt. Vi vil gerne vise børnene en vej og opfordre dem til at gå forrest og være gode kammerater. Og vi gør det ved at tale til dem i et sprog, som de kan forstå. Mary Fonden er blandt de organisationer herhjemme, som har haft allerstørst succes med at bekæmpe mobning. Med enkle og veldokumenterede redskaber gør Mary Fonden det let at tale med børnene om et ellers svært emne som mobning. Derfor glæder det mig meget, at Mary Fondens forskningsbaserede viden om mobning nu forenes med DRs mangeårige erfaring med formidling til børn. Vi ser frem til, at Ultra Galla danner rammen for filmpremieren den 21. november ved en festlig aften i Horsens,” siger kanalredaktør for DR Børn Kirstine Vinderskov.

Ultra Galla

’Ultra Galla’ er et nyt liveshow, der sætter fokus på trivsel og fællesskab og er for de større børn (7-12 år) og deres forældre. I showet optræder de karakterer, som er kendt fra børnenes univers på DR – herunder Jakob Riising, Sofie Linde, Joakim Ingversen, Pendlerkids, Bubber, Sebastian Klein, Kokken uden arme og Svenning Bubandt m.fl. Musikken bliver leveret af den storhittende musikduo Djämes Braun og af MGP-vinder Emma Pi. Både gennem showet og en tilhørende landsdækkende skolekampagne vil DR Ultra opfordre børn og unge til at være åbne, inkluderende og drage omsorg for hinanden. Ultra Galla kan opleves i alt ni gange i fire byer. To shows i Horsens, et show i Aalborg, to shows i Odense og fire shows i København. For mere information om Ultra Galla www.dr.dk/ultragalla

Om Mary Fonden

”Alle har ret til at høre til” – det er grundtanken i Mary Fonden, som er stiftet af H.K.H. Kronprinsessen med det formål at bekæmpe social isolation. Mary Fonden identificerer og driver egne projekter i samarbejde med andre fonde, NGO’er og virksomheder inden for indsatsområderne Mobning og Trivsel, Vold i Hjemmet og Ensomhed. Mary Fondens første projekt var Fri for Mobberi, som køres i samarbejde med Red Barnet, og som i dag er ude i hver tredje børnehave og hver fjerde skole. Mod er en af de fire grundlæggende værdier i Fri for Mobberi, der bl.a. lærer børn at være en god ven og at turde at sige fra på egne og andres vegne. For mere information om Mary Fonden www.maryfonden.dk

Af:

Heidi Krumhardt

Relaterede nyheder

Ensomhed i Danmark

En omfattende befolkningsundersøgelse viser store udfordringer med ensomhed, særligt blandt unge voksne, og giver for første gang et dybdegående indblik i danskernes viden og holdninger …

Mary Fondens årsberetning 2023

Hvad skete der i 2023, og hvad skal der ske det kommende år i Mary Fonden? Årsberetningen for 2023 giver et indblik i Mary Fondens …