10. december 2020

Mary Fondens særlige donation skal hjælpe udsatte familier gennem julen

Mary Fonden giver i år sin særlige donation til Dansk Folkehjælp, der hvert år deler julehjælp ud til enlige forsørgere og deres børn.
Mary Fonden giver i år sin særlige donation til Dansk Folkehjælp

Hvert år uddeler H.K.H. Kronprinsessen Mary Fondens særlige donation til et projekt eller en organisation, som hjælper mennesker, der står i en udsat position. I år har Kronprinsessen valgt, at den særlige årlige donation skal gå til Dansk Folkehjælps julehjælp til enlige forsørgere.

Med donationen på 300.000 kr. kan Dansk Folkehjælp hjælpe 230 enlige forsørgere og deres børn med at komme bedre igennem julen. Rekordmange enlige forsørgere har søgt om julehjælp hos Dansk Folkehjælp i år, hvoraf mange fortæller, at corona-krisen har forværret deres økonomiske situation.

Julen er børnenes fest, siger vi. Men for nogle familier i Danmark kan julen være en svær tid. Og det ser ud til, at der i år – grundet corona-krisen – er endnu flere børnefamilier end normalt, der har brug for en håndsrækning. I Mary Fonden vil vi gerne støtte Dansk Folkehjælps arbejde med at hjælpe udsatte familier bedre gennem julen,

siger Kronprinsessen

I Dansk Folkehjælp er man glade for, at Kronprinsessen har valgt at bakke op om deres arbejde her i julen og for donationen fra Mary Fonden:

”Vi havde håbet at se et fald i ansøgninger til julehjælp i år. Men det er desværre ikke sket. Flere ansøgere er kommet til, og mange af dem fortæller, at deres økonomiske situation er blevet forværret på grund af corona, og en del har mistet deres job på den baggrund. Vi er meget glade for donationen fra Mary Fonden. Det er en stor håndsrækning og en gestus, vi er meget taknemmelige for. Med hjælpen kan mindst 450 flere børn få en bedre jul,” siger Klaus Nørlem, generalsekretær i Dansk Folkehjælp.

Tidligere års modtagere

Mary Fondens særlige donation er tidligere gået til:

  • UNALA, der arbejder med reproduktiv sundhed blandt unge i Indonesien (50.000 USD)
  • Krisecenter for kvinder i Kabul (50.000 USD)
  • Bydelsmødre, Fonden for Socialt Ansvar (250.000 kr.)
  • Dansk Flygtningehjælps arbejde i nærområderne (250.000 kr.)
  • Women Deliver-stipendiater til 14 unge ledere (250.000 kr.)
  • Brothers For Life, Sydafrika (250.000 kr.)
  • Fórum Mulher, Mozambique (250.000 kr.)
  • Orchid Project (50.000 kr.), ”Afrika Nu”-indsamlingen (200.000 kr.)
  • Maternity Worldwide, Etiopien (250.000 kr.)

Af:

Bodil Liv Holm

Relaterede nyheder