19. april 2022

Mary Fondens årsberetning 2021

Hvad skete der i 2021, og hvad skal der ske det kommende år i Mary Fonden? Årsberetningen for 2021 giver et indblik i Mary Fondens arbejde med at bekæmpe social isolation.

I årsberetningen kan du læse en status på fondens projekter og programmer inden for indsatsområderne Mobning og Trivsel, Ensomhed og Vold i hjemmet og om, hvordan vi på andre måder arbejder med at bekæmpe social isolation.

Du kan også læse forord fra Mary Fondens formand H.K.H. Kronprinsessen og direktør Helle Østergaard.

Håb

Ønsket om at bidrage til at skabe håb er en del af Mary Fondens fundats. Men spørgsmålet er, hvad der egentlig tænder håbet hos det enkelte menneske, når livet er svært? Det forsøgte vi at undersøge igennem en ny analyse i 2021. Undersøgelsen viste bl.a., at det skaber håb, når andre mennesker rækker ud, viser interesse, eller er en god rollemodel.

H.K.H. Kronprinsessen indleder årsberetningen med bl.a. at fortælle om, hvordan vi i Mary Fonden forsøger at leve op til ønsket om at være med til at tænde håb.

“Vi kan alle sammen være med til at skabe mere håb hos hinanden. I Mary Fonden forsøger vi at skabe håb igennem vores konkrete projekter. Når vi lykkes med at bidrage til at bekæmpe ensomhed, skabe mere trivsel for vores børn og komme partnervold til livs, kan det være med til at sprede håb om, at forandring til det bedre er muligt,”

siger Kronprinsessen

Partnerskaber bidrager til forandring

Samarbejde og partnerskaber på tværs af organisationer er en vigtig del af Mary Fondens arbejde. Direktør Helle Østergaard sætter i årsberetningen ord på, hvordan Mary Fonden oplever at partnerskaber bidrager til positiv forandring og giver konkrete eksempler på det.

“Et af vores grundlæggende principper er, at vi kan meget, men sammen med andre kan vi endnu mere, og vi kan gøre det bedre. Derfor er det en kongstanke i vores arbejde, at vi indgår partnerskaber og tætte samarbejder med andre organisationer for at opnå vores mål. Og vi kan se, at det virker. Der, hvor vi rykker mest, er, når vi sætter de helt rette mennesker og organisationer sammen,”

siger Helle Østergaard, direktør i Mary Fonden.

 

 

Af:

Bodil Liv Holm

Relaterede nyheder

Mary Fondens årsberetning 2023

Hvad skete der i 2023, og hvad skal der ske det kommende år i Mary Fonden? Årsberetningen for 2023 giver et indblik i Mary Fondens …
Sammen uden vold - Gravide

Screening for partnervold blandt gravide virker

Ved at screene systematisk for partnervold i jordemoderkonsultationer finder Amager og Hvidovre Hospital 1-2 par om ugen med voldsproblematikker. Før fandt de omkring 6 om …