25. januar 2016

Mary Fondens årlige donation går til kvinderettighedsfortalere

I maj samles kræfter fra hele verden i København til Women Delivers globale konference om piger og kvinders sundhed, rettigheder og trivsel. Verdensledere, akademikere, aktivister, programmagere, beslutningstagere, borgere og erhvervsfolk fra hele verden vil mødes og diskutere kvinders rolle i en bæredygtig global udvikling. For 13 unge kvinder og mænd fra forskellige dele af verden har et stipendie fra Mary Fonden banet vejen for at være med.
H.K.H. sammen med unge ledere tilknyttet Women Deliver ved en FN generalforsamling i 2014

De havde ikke selv mulighed for at finansiere rejsen og deltagelsen på verdenskonferencen Women Deliver, men med Mary Fondens årlige donation på 250.000 kr. er drømmen om at komme til København og være en del af det internationale forum blevet til virkelighed for 13 unge ildsjæle.

Modtagerne af stipendierne – 11 kvinder og 2 mænd – kommer fra Malawi, Egypten, Kenya, Cuba, Ghana, Uganda, Malaysia, Benin, Zimbabwe og Sri Lanka. De er alle dybt involveret i arbejdet for kvinders sundhed og rettigheder i deres hjemland og har for fleres vedkommende også fungeret som rådgivere i internationale sammenhænge. Seksuel og reproduktiv sundhed, vold mod kvinder og børn samt retten til uddannelse og arbejde er emner, som modtagerne har arbejdet for at påvirke.

”Modtagerne af Mary Fondens årlige donation er alle unge mennesker, som er dedikerede i forhold til at skabe en bedre fremtid for kvinder og piger i deres hjemland. De unges stemme er vigtig, de er næste generations ledere og agents of change. Women Delivers konference i København er en enestående mulighed for modtagerne til at bidrage med deres indsigt og til at styrke deres netværk, få ny viden og inspiration til deres videre arbejde, og jeg ser meget frem til at møde dem,”

udtaler H.K.H. Kronprinsessen.

Women Delivers fjerde global konference afholdes i Bella Center den 16.-19. maj og forventes at blive århundredets hidtil største konference om kvinders rettigheder, sundhed og trivsel.

”På konferencen skal vi diskutere løsninger på verdens udfordringer. Det er helt essentielt, at unge sidder med ved bordet og bidrager, ellers får løsningerne ingen gang på jord. Forventningen er, at 20 % af konferencens deltagere vil være under 30 år,” siger Katja Iversen, Women Delivers direktør.

H.K.H. Kronprinsessen er protektor for Women Deliver og vil tale til åbningen og deltage på konferencen i maj.

Mary Fondens årlige donation har tidligere ydet støtte til:
Brothers For Life, Sydafrika (250.000 kr.)
Fórum Mulher, Mozambique (250.000 kr.)
Orchid Project (50.000 kr.). ”Afrika Nu”-indsamlingen (200.000 kr.)
Maternity Worldwide, Etiopien (250.000 kr.)
Dansk Flygtningehjælp, Uganda (250.000 kr.)

Læs mere om Women Delivers konference i København på www.wd2016.org.

Af:

Simone Bodholdt

Relaterede nyheder