12. maj 2016

Mary Fonden uddeler stipendium til 14 ildsjæle

14 unge ildsjæle har fået adgang til verdenskonferencen Women Deliver 2016 i Bella Center i København. Mary Fonden uddelte i første omgang et stipendium til 13 unge, men da Kronprinsessen under sit besøg i Burkina Faso mødte Windkouni Fidele, blev det 14. stipendium uddelt, og Udenrigsminister Kristian Jensen var ikke længe om at følge trop og gav umiddelbart efter endnu en ung burkiner et stipendium til verdenskonferencen. Stipendierne betyder, at de dedikerede unge mennesker har mulighed for at deltage i konferencen, netværke, indhente ny viden og få inspiration til at fortsætte arbejdet for kvinders sundhed og rettigheder i deres hjemland. 
Uddeling af stipendium

De 14 unge ildsjæle er alle dybt involveret i arbejdet for kvinders sundhed og rettigheder i deres hjemland og har for fleres vedkommende også fungeret som rådgivere i internationale sammenhænge. Særligt retten til seksuel og reproduktiv sundhed, bekæmpelse af vold mod kvinder og børn samt retten til uddannelse og arbejde er emner, som modtagerne har arbejdet for at påvirke.

Da Mary Fonden i januar offentliggjorde, at fondens årlige donation på 250.000 kr. i år går til stipendier til de unge ildsjæle, udtalte H.K.H. Kronprinsessen:

”Modtagerne af Mary Fondens årlige donation er alle unge mennesker, som er dedikerede i forhold til at skabe en bedre fremtid for kvinder og piger i deres hjemland. De unges stemme er vigtig, de er næste generations ledere og agents of change. Women Delivers konference i København er en enestående mulighed for modtagerne til at bidrage med deres indsigt og til at styrke deres netværk, få ny viden og inspiration til deres videre arbejde, og jeg ser meget frem til at møde dem.”

Læs mere om de 14 unge ildsjæle og deres arbejde i deres hjemlande

Læs direktør i Mary Fonden Helle Østergaards indlæg “Alle har ret til at høre til – uanset køn”

Af:

Simone Bodholdt

Relaterede nyheder

To nye profiler til Mary Fondens bestyrelse

To nye bestyrelsesmedlemmer i Mary Fondens bestyrelse: Andreas Gylling Æbelø og Vibeke Koushede. Samtidig udtræder Caroline Heering og Ulla Brockenhuus-Schack af bestyrelsen efter mange …