4. marts 2021

Film: Du kan gøre en forskel

En ny kampagne fra Mary Fonden sætter fokus på de voksnes vigtige rolle for trygge, inkluderende fællesskaber blandt børn og i forebyggelsen af mobning – og takker alle, der arbejder professionelt og målrettet med børns fællesskaber.

Børn har brug for trygge fællesskaber for at trives, udvikle sig og lære. Men et trygt fællesskab opstår ikke altid af sig selv, og i skoler, dagtilbud og fritiden spiller de voksne en afgørende rolle for, at fællesskabet bliver trygt og inkluderende – og for at mobning ikke opstår.

Det er omdrejningspunktet i en ny kampagnefilm fra Mary Fonden, der i dag bliver lanceret på fondens sociale medier.

Fællesskabet er afgørende

Filmen viser – fra et barns perspektiv – hvor vigtigt fællesskabet er, når man fx går i skole, og hvor hårdt, det rammer, når man som barn føler sig ekskluderet. Den sætter også fokus på den afgørende forskel voksne – og især de pædagoger, lærere og andre der arbejder med børn til dagligt – kan gøre for et barns liv.

Med filmen vil vi gerne skabe opmærksomhed på, at trygge fællesskaber er grobunden for gode børneliv, og at de voksne omkring børnene spiller en afgørende rolle i at skabe dem. Samtidig vil vi også gerne sige tak til de mange fagpersoner, der hver dag arbejder målrettet med at skabe trygge børnefællesskaber,”

siger Helle Østergaard, direktør i Mary Fonden

Filmen bliver på fondens SoMe-kanaler fulgt op af et tre ugers fokus på vigtigheden af børns fællesskaber og arbejdet med fællesskabet som en vej til at bekæmpe mobning. Bl.a. vil man kunne se korte film med H.K.H. Kronprinsessen og mobbeforsker Helle Rabøl Hansen og blive klogere på, hvordan man som fagperson kan arbejde med børns fællesskaber og bekæmpe mobning.

Corona har understreget vigtigheden af fællesskaber

Corona-restriktioner, hjemmeskole og social afstand har understreget vigtigheden af arbejdet med det trygge børnefællesskab, men samtidig udfordret det. Mange børn, der i forvejen var på kanten af fællesskabet før nedlukningen, har fået det endnu sværere socialt, og andre har haft svært ved at bevare kontakten til kammerater under hjemsendelsen.

Arbejdet med børns fællesskaber og forebyggelse af mobning har været en del af Mary Fondens arbejde siden begyndelsen i 2007.

Filmen er produceret af White Cloud.

Af:

Bodil Liv Holm

Relaterede nyheder

Beskyttet: Ensomhed i Danmark

En omfattende befolkningsundersøgelse viser store udfordringer med ensomhed, særligt blandt unge voksne, og giver for første gang et dybdegående indblik i danskernes viden og holdninger …

Mary Fondens årsberetning 2023

Hvad skete der i 2023, og hvad skal der ske det kommende år i Mary Fonden? Årsberetningen for 2023 giver et indblik i Mary Fondens …