29. marts 2020

Mary Fonden sender rygsække til børn på nye krisecenterpladser

Flere børn kommer på krisecenter med deres mor under Corona-krisen. Mary Fonden sender nu sammen med Landsorganisation af Kvindekrisecentre (LOKK) rygsække til børnene. Rygsækkene indeholder bl.a. toiletsager, en bamse og en hilsen fra Kronprinsessen.
H.K.H. Kronprinsessen pakker rygsække til børn på nye krisecenterpladser.

Corona-krisen er en krise for hele vores samfund. Den har også vist sig at udløse en markant stigning i antallet af kvinder, der henvender sig til et krisecenter på grund af vold i deres nære relationer. Og det forventes, at antallet af henvendelser fortsat vil stige i de kommende uger, vurderer LOKK.

Derfor bliver der netop i disse dage oprettet 55 nye nødpladser til kvinderne, hvor der også er plads til eventuelle børn. Enkelte krisecentre har også allerede udvidet med nye midlertidige pladser.

Mary Fonden sender nu rygsække afsted til de børn, der skal opholde sig på krisecentrene sammen med deres mor. Ofte er situationen kaotisk, når mødre og børn forlader hjemmet for at flytte på krisecenter, og mange børn ankommer uden særligt mange ejendele. I rygsækkene er derfor bl.a. toiletsager, en bamse til de mindre børn, skolesager og en dagbog til de lidt ældre børn. I alle skoletasker er en hilsen fra Kronprinsessen til barnet.

”Det er barskt, at den situation, vi er i nu med Corona-krisen, får flere kvinder til at føle sig nødsaget til at tage på krisecenter. Vi ved, at stress og pres kan eskalere vold i et parforhold. Og når det øvrige samfundet er lukket ned, er mange kvinder og børn tvunget til at være i volden hele tiden. Det ser vi meget tydeligt konsekvenserne af lige nu. Derfor er det positivt, at der oprettes nødpladser, så flere kvinder og deres børn kan komme væk fra volden. Med rygsækkene ønsker vi at vise børnene, at der bliver taget hånd om dem, og at volden aldrig er deres skyld og aldrig kan retfærdiggøres,”

siger H.K.H. Kronprinsesse Mary.

”Grundtanken med rygsækken og dens indhold var fra begyndelsen at dække et praktisk behov. Gennem årene er det blevet tydeligt, at rygsækken har en dybere betydning og bringer større glæde, end vi havde forestillet os. I dag fungerer rygsækken også som en støtte til det afgørende arbejde, krisecentrene gør for at bearbejde voldsudsatte børns følelser, oplevelser og traumer. Derfor er det også vigtigt for os at få rygsække afsted til de børn, der nu er kommet på de nye nødpladser med deres mor,” siger Helle Østergaard, direktør i Mary Fonden.

”Vi ved, at børnene er meget glade for rygsækkene. De er en dejlig gave i en svær tid. Krisecentrene inkluderer rygsækkene i deres sociale og omsorgsrelaterede arbejde med børnene. Børnene får ikke blot udleveret en rygsæk, men rygsækken er anledning til at tale om gode og svære emner – en anledning for barnet til at fortælle om, hvad der er vigtigt i øjeblikket. Vi sætter stor pris på, at det er muligt, at også børn, der kommer på de nye midlertidige nødpladser, får denne gave i en kaotisk tid,” siger Trine Lund-Jensen sekretariatschef for LOKK.

Ud over rygsækkene til de nye nødpladser, vil der også blive sendt rygsække ud til andre krisecentre, der mangler rygsække.

Af:

Bodil Liv Holm

Relaterede nyheder

Ensomhed i Danmark

En omfattende befolkningsundersøgelse viser store udfordringer med ensomhed, særligt blandt unge voksne, og giver for første gang et dybdegående indblik i danskernes viden og holdninger …

Mary Fondens årsberetning 2023

Hvad skete der i 2023, og hvad skal der ske det kommende år i Mary Fonden? Årsberetningen for 2023 giver et indblik i Mary Fondens …