25. november 2015

Mary Fonden sætter billeder på den usynlige vold

Isolation, økonomisk kontrol, ydmygelser og overvågning er også vold. Ofte er volden usynlig - både for den voldsudsatte og omgivelserne. Men der er altid tegn og signaler. De tegn sætter vi fokus på i anledning af FNs Internationale dag for afskaffelse af vold mod kvinder.
Usynlig vold

Hvert år markerer FN den 25. november som International dag for afskaffelse af vold mod kvinder. På denne dag og fem dage frem viser vi i Mary Fonden eksempler på den ofte usynlige psykiske og økonomiske vold sammen med vores samarbejdspartnere i Råd til Livet: Mødrehjælpen, LOKK, Nykredit, Østifterne og lokale advokatkontorer.

Eksemplerne vil dukke op på vores Facebookside sammen med en opfordring om at turde  se efter tegnene, spørge ind og reagere på den usynlige vold. Tør vi det, kan vi sammen hjælpe de mange kvinder og mænd, som udsættes for den usynlige vold.

Læs mere om Råd til Livet – gratis økonomisk, juridisk og social rådgivning til voldsudsatte.

Af:

Simone Bodholdt

Relaterede nyheder

Ensomhed i Danmark

En omfattende befolkningsundersøgelse viser store udfordringer med ensomhed, særligt blandt unge voksne, og giver for første gang et dybdegående indblik i danskernes viden og holdninger …

Mary Fondens årsberetning 2023

Hvad skete der i 2023, og hvad skal der ske det kommende år i Mary Fonden? Årsberetningen for 2023 giver et indblik i Mary Fondens …