13. august 2013

LæseLeg puster liv i gamle klassikere

LæseLeg er primært bygget op omkring nyere, moderne børnelitteratur – men nu har tre gamle klassikere også fundet vej til listerne over boganbefalinger.
Børneperspektiver på LæseLef

I LæseLeg bruger pædagoger særligt udvalgte bøger til dialogisk oplæsning – en oplæsningsform, der engagerer børnene i både tanke, tale og kreative aktiviteter, og som dermed styrker deres sproglige kompetencer.

Bøgerne i LæseLeg er udvalgt af eksperter, og alle er ledsaget af et boghæfte, som guider pædagogen igennem, hvordan man kan bedst bruger bogen til dialogisk oplæsning.

Som noget nyt, er der nu også udviklet boghæfter til tre velkendte klassikere, nemlig Cykelmyggen Egon (1967), Frederik med bilen (1944) og Palle alene i verden (1942). Bøger, der præsenterer børnene for ord som rutebiltrimler og ismejeri – ord, de sikkert ikke møder mange andre steder.

LæseLeg-brugere har adgang til mere end 30 hæfter, der udviklet til bøger, der er særligt velegnede til dialogisk læsning. Der kommer løbende nye boghæfter til på LæseLegs hjemmeside.

Af:

Heidi Krumhardt

Relaterede nyheder

Mary Fondens årsberetning 2023

Hvad skete der i 2023, og hvad skal der ske det kommende år i Mary Fonden? Årsberetningen for 2023 giver et indblik i Mary Fondens …
Sammen uden vold - Gravide

Screening for partnervold blandt gravide virker

Ved at screene systematisk for partnervold i jordemoderkonsultationer finder Amager og Hvidovre Hospital 1-2 par om ugen med voldsproblematikker. Før fandt de omkring 6 om …