13. august 2013

LæseLeg puster liv i gamle klassikere

LæseLeg er primært bygget op omkring nyere, moderne børnelitteratur – men nu har tre gamle klassikere også fundet vej til listerne over boganbefalinger.
Børneperspektiver på LæseLef

I LæseLeg bruger pædagoger særligt udvalgte bøger til dialogisk oplæsning – en oplæsningsform, der engagerer børnene i både tanke, tale og kreative aktiviteter, og som dermed styrker deres sproglige kompetencer.

Bøgerne i LæseLeg er udvalgt af eksperter, og alle er ledsaget af et boghæfte, som guider pædagogen igennem, hvordan man kan bedst bruger bogen til dialogisk oplæsning.

Som noget nyt, er der nu også udviklet boghæfter til tre velkendte klassikere, nemlig Cykelmyggen Egon (1967), Frederik med bilen (1944) og Palle alene i verden (1942). Bøger, der præsenterer børnene for ord som rutebiltrimler og ismejeri – ord, de sikkert ikke møder mange andre steder.

LæseLeg-brugere har adgang til mere end 30 hæfter, der udviklet til bøger, der er særligt velegnede til dialogisk læsning. Der kommer løbende nye boghæfter til på LæseLegs hjemmeside.

Af:

Heidi Krumhardt

Relaterede nyheder

Tale: Lancering af Fællesskabsmålingen II

Fredag den 2 december lancerede Mary Fonden og TrygFonden Fællesskabsmålingen II på en konference for relevante aktører. H.K.H. Kronprinsessen holdt åbningstalen.
LæseLeg i børnehaver

Studier om LæseLegs betydning i børnehaver

To studier undersøger betydningen af LæseLeg for børn i 3-6-årsalderen. LæseLeg arbejder med at styrke børns sprog og evne til at indgå i sociale relationer …
Fire skolebørn ligger på gulvet

Fri for Mobberi sætter turbo på tolerancen

Børn trives bedst i fællesskaber, hvor der er plads til forskellighed. Derfor sætter trivsels- og antimobbeprogrammet Fri for Mobberi turbo på tolerancen i den …

Fri for Mobberi kommer til Frankrig

Mary Fondens og Red Barnets antimobbeprogram Fri for Mobberi er allerede udbredt til fem lande. Nu slutter Frankrig sig til listen og udvikler deres egen …