28. april 2017

Kronprinsessen spiste med i Værket

Stemningen var helt i top, da Kronprinsessen besøgte Værket på Nørrebro sammen med direktør Helle Østergaard, og der var både øvelser, mad og masser af snak på menuen.
Kronprinsessen på besøg i Værket på Nørrebro

Svarene på, hvad gæsterne kunne lide var alt fra “tal og matematik” til “dyr og natur” til Kronprinsessens “Sudoku”. “Uretfærdighed” blev nævnt flere gange på andet spørgsmål, hvor Kronprinsessen svarede “fordomme eller for hurtige domme”.

Øvelsen er en af de øvelser, som gennemføres som noget af det første i Værket. Målet er, at deltagerne lærer hinanden at kende, og at de opbygger et tillidsfuldt rum. For Værket handler ikke kun om at lindre ensomheden ved at mødes, men også om at støtte deltagerne gennem øvelserne, så deres evne til at bevare og etablere relationer styrkes.

Gårsdagens besøg skete i anledning af Danmark Spiser Sammen, og langbordet var derfor dækket op og buffetten klar, da øvelsen var gennemført. Det var tydeligt, at måltidet fungerede som en fin ramme for samtale og hyggelig samvær.

Ordstrømmen stoppede først, da bestyrelsesformand for Røde Kors Hovedstaden Keld Scharling rejste sig og takkede Kronprinsessen og alle de fremmødte, som gør det muligt at tilbyde så efterspurgt og vigtigt et projekt som Værket.

Værket findes i dag i 21 byer.

Læs mere om Værket.

Af:

Simone Bodholdt

Relaterede nyheder

Ensomhed i Danmark

En omfattende befolkningsundersøgelse viser store udfordringer med ensomhed, særligt blandt unge voksne, og giver for første gang et dybdegående indblik i danskernes viden og holdninger …

Mary Fondens årsberetning 2023

Hvad skete der i 2023, og hvad skal der ske det kommende år i Mary Fonden? Årsberetningen for 2023 giver et indblik i Mary Fondens …