9. oktober 2015

Kronprinsessen deltager i konference om vold

H.K.H. Kronprinsessen og H.M. Dronning Máxima af Holland er to af hovedtalerne på den internationale konference, der finder sted den 3.-6. november i Haag i Holland. Konferencen har til formål at skabe videns- og erfaringsudveksling på tværs af kulturer og nationaliteter – i sidste ende for at stoppe vold mod kvinder.
Kvinde med ryggel til

H.M. Dronning Máxima taler ved konferencen den 4. november og Kronprinsessen den 5. november. Ud over sin tale vil Kronprinsessen deltage på konferencen den 4. og den 5. november, ligesom Mary Fonden vil afholde to workshops om fondens arbejde med vold i hjemmet.

Kronprinsessen deltog i 2nd World Conference of Women’s Shelters i 2012 i Washington og har i en årrække engageret sig i arbejdet for at bekæmpe vold mod kvinder – både som formand for Mary Fonden, som medlem af det internationale panel ICPD’s High Level Task Force samt som protektor for FN’s Befolkningsfond og Maternity Worldwide.

Konferencen rummer en lang række workshops om emner, der vedrører den komplekse problemstilling, herunder empowerment af voldsudsatte kvinder, internationalt samarbejde på området samt muligheder for at påvirke den internationale dagsorden.

Mary Fondens to workshops vil omhandle projekterne Kattunneq og Råd til Livet. Kattunneq er et dansk-grønlandsk samarbejde om at styrke de grønlandske krisecentre gennem erfaringsudveksling og kompetenceudvikling. Læs mere her.

Råd til Livet er et projekt, der tilbyder gratis, professionel økonomisk, juridisk og social rådgivning til kvinder, der lever med vold i hjemmet. Læs mere her.

Godt tusind mennesker fra flere end 100 lande deltager på konferencen i Haag.

Den hollandske Minister for Uddannelse, Kultur og Videnskab Jet Bussemaker åbner konferencen tirsdag den 3. november.

Konferencen blev sidst afholdt i Washington i 2012 og i Alberta i Canada i 2008. Det internationale netværk for kvindekrisecentre (GNWS) står bag konferencerne, der organiseres i samarbejde med lokale organisationer.

Af:

Heidi Krumhardt

Relaterede nyheder

Ensomhed i Danmark

En omfattende befolkningsundersøgelse viser store udfordringer med ensomhed, særligt blandt unge voksne, og giver for første gang et dybdegående indblik i danskernes viden og holdninger …

Mary Fondens årsberetning 2023

Hvad skete der i 2023, og hvad skal der ske det kommende år i Mary Fonden? Årsberetningen for 2023 giver et indblik i Mary Fondens …