6. maj 2015

Kronprinsessen åbner rådgivning

Flere end 2.500 kvinder har fået økonomisk, juridisk og social rådgivning i Råd til Livet. Nu får nordjyske mødre, der kæmper med rod i økonomien og i parforholdet, også glæde af det gratis rådgivningstilbud, der fra den 12. maj bliver et fast tilbud i Mødrehjælpen i Aalborg.
Råd til Livet i Aalborg

I Danmark udsættes 29.000 kvinder årligt for vold af deres partner, og i mange tilfælde bruges økonomi som et magtmiddel til at fastholde kvinden i forholdet. På den baggrund etablerede Mary Fonden i 2009 Råd til Livet, der sker i samarbejde med Mødrehjælpen, Nykredit, Østifterne og lokale advokatkontorer.

Råd til Livet er et gratis tilbud om økonomisk, juridisk og social rådgivning til kvinder, som pga. vold eller andre udfordringer i parforholdet har brug for støtte. Rådgivningen kan fx bestå i budgetlægning samt vejledning om bodeling og forældremyndighed. Rådgivningen er uvildig og sker via frivillige mentorer fra Nykredit, frivillige advokater og socialrådgivere ansat i Mødrehjælpen.

”Ideen med Råd til Livet er at komme hele vejen rundt om voldsproblematikken sammen med kvinderne. Vold handler ikke kun om vold. Hvis en kvinde ikke kan overskue sin økonomiske og juridiske situation, kan det være svært at se nye muligheder. I Råd til Livet hjælper vi kvinderne med at få overblik, hvilket kan give dem kræfter til at etablere et liv uden vold – og det er en stor glæde, at tilbuddet nu også findes i Aalborg,”

udtaler Helle Østergaard, direktør i Mary Fonden.

I Mødrehjælpens åbne rådgivninger kan mødre – og fædre – i sårbare situationer få hjælp til en række problemstillinger tilknyttet familielivet, herunder vold i parforholdet. Erfaringer fra Råd til Livet viser, at en del kvinder ikke har erkendt, at de er udsat for vold, når de henvender sig til Mødrehjælpen.

”Volden har mange ansigter. Den vold, der ikke giver fysiske og synlige skrammer, kan give mindst lige så mange sår på sjælen. Det kan fx være psykisk eller økonomisk vold, som kan være svær at tale om og i det hele taget identificere som vold. Rådgiverne i Råd til Livet er gode til at skabe tillidsfulde relationer, som kan give rum til at tale om det, der er svært, og herefter få løst op for problemerne,” udtaler Mads Roke Clausen, direktør i Mødrehjælpen.

En evaluering fra 2013 viser, at Råd til Livet giver kvinderne overblik, handlemuligheder og redskaber, der styrker kvindernes evne til at håndtere den svære situation, de står i.

Åbningen af Råd til Livet i Aalborg finder sted den 12. maj kl. 13.30-14.30 i Mødrehjælpen, Boulevarden 30, 4. sal, 9000 Aalborg. Akkrediteret presse er velkommen. Akkreditering sker til jgn@maryfonden.dk senest den 8. maj.

Af:

Heidi Krumhardt

Relaterede nyheder

Ensomhed i Danmark

En omfattende befolkningsundersøgelse viser store udfordringer med ensomhed, særligt blandt unge voksne, og giver for første gang et dybdegående indblik i danskernes viden og holdninger …

Mary Fondens årsberetning 2023

Hvad skete der i 2023, og hvad skal der ske det kommende år i Mary Fonden? Årsberetningen for 2023 giver et indblik i Mary Fondens …