Antimobbeprogrammet Kammagiitta – Fri for Mobberi er nu ude i hele Grønland. Fremover vil de grønlandske børn i både børnehaven og indskolingen arbejde målrettet med at skabe sunde børnefællesskaber, hvor tryghed, tolerance, respekt, omsorg og mod er de bærende værdier. Den 4.-7. juni besøger Kronprinsessen Grønland sammen med Red Barnet og LEGO Fonden for at markere den fælles indsats mod mobning.
Fremover vil grønlandske børn i alderen 3-8 år tale om, hvornår man driller for alvor og for sjov, hvad en god ven er, og hvorfor det af og til kræver mod at være en god ven. Antimobbeprogrammet Kammagiitta – Fri for Mobberi er nu implementeret i alle Grønlands kommuner med det formål at forebygge mobning og fremme trivsel i børnehaver og skoler. Programmet anses af den grønlandske regering som en væsentlig del af den grønlandske indsats for at skabe bedre børneliv.
”En helt central del af arbejdet med Kammagiitta – Fri for Mobberi har været at skabe relevans og ejerskab i Grønland. Derfor er udviklingen og udrulningen også sket i et meget tæt samarbejde med styregruppen i Grønland. Vi er stolte af og glade for, at det er lykkedes at udbrede Kammagiitta – Fri for Mobberi i hele Grønland. Nu glæder vi os til at komme op og markere, at de grønlandske børn får adgang til konkrete redskaber til at forebygge mobning og skabe sunde børnefællesskaber,”
udtaler Helle Østergaard, direktør i Mary Fonden.
Bestyrelsesformand i Mary Fonden Kronprinsesse Mary vil under sit besøg i Grønland besøge bl.a. en børnehave i Saqqaq og en skole i Ilulissat – begge steder har erfaringer med at arbejde med Kammagiitta – Fri for Mobberi.
Mary Fonden, LEGO Fonden, Red Barnet, kommunerne, KANUKOKA og Naalakkersuisut har samarbejdet om virkeliggørelsen af Kammagiitta – Fri for Mobberis to kufferter, til henholdsvis børnehaver og skoler, med pædagogisk materiale, der er tilpasset grønlandsk kultur, tradition og ikke mindst sprog. Under tilblivelsen har Mary Fonden, Red Barnet og LEGO Fonden stillet midler, ressourcer og erfaringer til rådighed i tæt samarbejde med grønlandske fagpersoner.
Mary Fonden og Red Barnet lancerede Fri for Mobberi i Danmark i 2007, og programmet har siden været en del af forebyggelsen af mobning i de danske børnehaver og skoler. Evalueringer viser, at 90 % af pædagogerne og lærerne oplever en positiv forskel blandt børnene i forbindelse med anvendelsen af programmet.