12. august 2022

H.K.H. Kronprinsessen besøger Grønland med Mary Fonden

Kronprinsessen rejser sammen med Mary Fonden til Grønland for at besøge UNLEASH Innovation Lab, hvor unge skal udvikle nye ideer og løsninger til FN’s Verdensmål. Under besøget i Grønland vil Kronprinsessen bl.a. også deltage i minikonferencen ”Sammen om Sorgen”.
Foto: Mary Fonden 2017

Fra den 23. til 25. august rejser Kronprinsessen og Mary Fonden til Grønland på et todagsbesøg for at deltage i en række arrangementer og møder, primært inden for Kronprinsessens arbejde som formand i Mary Fonden.

Kronprinsessen skal bl.a. besøge arrangementet UNLEASH Innovation Lab i Nuuk, hvor unge fra de nordiske og arktiske lande mødes for sammen at udvikle nye ideer og løsninger til FN’s Verdensmål. De unge skal arbejde med, hvordan vi forbedrer verdens sundhed, skaber bedre adgang til uddannelse, og hvordan vi løser verdens klimakrise og udfordringer med tab af biodiversitet.

”Vores generation af unge er enormt reflekterede, kreative og fulde af empati for hinanden. Og de er dybt optagede af at være med til at løse verdens problemer. Til UNLEASH Innovation Lab i Nuuk vil 200 unge bidrage med konkrete ideer og løsningsforslag til, hvordan vi overkommer nogle af de største og mest centrale udfordringer, verden står overfor. De unge har så meget at byde på, og jeg glæder mig til at få lov til at få et indblik i deres arbejde”

siger Kronprinsessen.

Kronprinsessen vil holde en kort tale til de unge for at vise sin påskønnelse af deres indsats og engagement. 

”Det er en kæmpe ære, at Kronprinsesse Mary besøger UNLEASH Innovation Lab i Grønland,” udtaler Flemming Besenbacher, bestyrelsesformand for UNLEASH. ”UNLEASH er en af verdens mest betydningsfulde platforme for realiseringen af FN’s Verdensmål, hvor unge talenter sammen udvikler innovative og skalerbare løsninger på nogle af verdens største problemer og på den måde bidrager til en mere bæredygtig verden. Den særlige opmærksomhed fra Kronprinsesse Mary vil uden tvivl inspirere og motivere de 200 unge talenter endnu mere.”

Mary Fonden har igennem fondens årlige donation for 2022 finansielt bidraget til, at 12 unge fra Grønland, der er bosiddende i Danmark, kan deltage i innovationscampen.

Under besøget i Grønland vil Kronprinsessen også deltage i minikonferencen ”Sammen om Sorgen”, der er arrangeret af Det Nationale Sorgcenter i anledning af, at organisationen starter en sorglinje op i Grønland. Herudover vil Kronprinsessen besøge Mælkebøtten, der er et kreativt aktivitetscenter, værested og krisecenter for børn og unge, deltage i arrangement med Verdensnaturfonden WWF og mødes med UNICEF Grønland.

 

Program for Kronprinsessens besøg i Grønland den 23.-25. august 2022

H.K.H. Kronprinsessen deltager i UNLEASH-event
Kronprinsessen deltager sammen med Mary Fonden i UNLEASH Innovation Lab i Nuuk. UNLEASH er et globalt initiativ, der mobiliserer unge talenter inden for samfundsledelse, problemløsning og lancering af sociale og miljømæssige løsninger. UNLEASH arbejder ud fra visionen om at være verdens mest inkluderende platform for unge til at skabe en bæredygtig fremtid.

H.K.H. Kronprinsessen overværer konferencen ”Sammen om sorgen”
I sin egenskab af formand for Mary Fonden og protektor for Børn, Unge & Sorg og Det Nationale Sorgcenter vil Kronprinsessen desuden deltage i konferencen ”Sammen om sorgen”, der med deltagelse af repræsentanter fra Grønlands regering, kommuner, myndigheder og øvrige relevante fagfolk sætter fokus på udfordringer med at håndtere sorg i Grønland.

H.K.H. Kronprinsessen besøger Børne- og Ungehuset Mælkebøtten
Kronprinsessen vil sammen med Mary Fonden besøge Børne- og Ungehuset Mælkebøtten, som er en kombination af et kreativt aktivitetscenter og værested samt krisecenter for børn. Mælkebøttecentrets formål er bl.a. gennem dialog, gensidig menneskelig respekt og konfliktløsning at skabe mønsterbrydere. Derudover arbejder Mælkebøtten for at forebygge selvmord, seksuelt misbrug og kriminalitet blandt grønlandske unge.

H.K.H. Kronprinsessen deltager sammen med en folkeskoleklasse i aktiviteter arrangeret af WWF Verdensnaturfonden
I 2020 blev Kronprinsessen udnævnt til præsident for WWF Verdensnaturfonden, der arbejder med at beskytte truede dyrearter og udbrede løsninger, der kan sikre en bedre fremtid for naturen og jordkloden. I Nuuk vil Kronprinsessen sammen med en lokal folkeskoleklasse deltage i aktiviteter arrangeret af WWF Verdensnaturfonden.

H.K.H. Kronprinsessen aflægger besøg hos UNICEF Danmarks kontor i Grønland
UNICEF arbejder for at styrke børns rettigheder overalt i verden, og i tæt samarbejde med Grønlands Selvstyre etablerede UNICEF i 2011 projektet NAKUUSA. Projektets hovedformål er at øge grønlændernes kendskab til principperne og værdierne i FN’s Børnekonvention og derigennem styrke fundamentet for, at de kan blive efterlevet.

Det endelige program samt information til pressen offentliggøres på et senere tidspunkt.

 

Af:

Bodil Liv Holm

Relaterede nyheder

Mary Fondens årsberetning 2023

Hvad skete der i 2023, og hvad skal der ske det kommende år i Mary Fonden? Årsberetningen for 2023 giver et indblik i Mary Fondens …
Sammen uden vold - Gravide

Screening for partnervold blandt gravide virker

Ved at screene systematisk for partnervold i jordemoderkonsultationer finder Amager og Hvidovre Hospital 1-2 par om ugen med voldsproblematikker. Før fandt de omkring 6 om …