7. marts 2014

Fri for Mobberi ude i hver 2. estiske børnehave

H.K.H. Kronprinsessen rejser sammen med Mary Fondens direktør Helle Østergaard og generalsekretær for Red Barnet Mimi Jakobsen til Estland den 1.-2. april for at opleve arbejdet med Fri for Mobberi i estiske børnehaver og skoler.
Fri for Mobberi styrker børns empatiske adfærd

Udlandet viser i stigende grad interesse for Mary Fonden og Red Barnets fælles projekt Fri for Mobberi, og og interessen bydes velkommen, idet Mary Fonden og Red Barnet har et ønske om at udbrede de gode danske erfaringer til så mange børn som muligt.

I 2012 var Fri for Mobberi forankret i børnehaver og skoler i hele Grønland, og nu følger Estland trop. Mary Fonden og Red Barnet har siden 2011 samarbejdet med den estiske NGO Estonian Union for Child Welfare om at tilpasse det danske antimobbeprogram til estiske forhold. I dag arbejder 347 af de godt 600 estiske børnehaver med det omfattende antimobbeprogram, og en pilottest er sat i gang på 25 udvalgte skoler.

Under besøget i Estland vil Kronprinsessen møde estiske samarbejdspartnere, høre om erfaringerne med at versionere, udbrede og forankre Fri for Mobberi samt opleve programmet i praksis i både en børnehave og en skole. Kronprinsessen vil desuden sætte fokus på børn og mobning ved at åbne den estiske konference Bully-free Education.

Kronprinsessen vil under sit besøg bl.a. også åbne Den Danske Konges Have sammen med Tallinns borgmester. Haven blev i 2013 renoveret med støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond samt A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Tusindvis af bl.a. danske turister oplever hvert år Haven, der som et unikt historisk og kulturelt område er anført på UNESCO’s verdenskulturarvliste som en del af Tallinns gamle bydel.

 

Akkreditering og presseprogram

Presseprogram for Kronprinsessens besøg i Estland.
Akkreditering til rejsen skal ske senest tirsdag den 25. marts kl. 12 ved fremsendelse af e-mail med navn, medie, titel, cpr-nummer og kontaktinformationer til ambassadør Søren Kelstrup, Danmarks Ambassade i Estland, telefon +372 630 6400 eller sorkel@um.dk. Pressen forestår selv booking af rejse, mens hotel kan bookes via Danmarks Ambassade i Estland.

Af:

Heidi Krumhardt

Relaterede nyheder

Mary Fondens årsberetning 2023

Hvad skete der i 2023, og hvad skal der ske det kommende år i Mary Fonden? Årsberetningen for 2023 giver et indblik i Mary Fondens …
Sammen uden vold - Gravide

Screening for partnervold blandt gravide virker

Ved at screene systematisk for partnervold i jordemoderkonsultationer finder Amager og Hvidovre Hospital 1-2 par om ugen med voldsproblematikker. Før fandt de omkring 6 om …