14. november 2022

Fri for Mobberi sætter turbo på tolerancen

Børn trives bedst i fællesskaber, hvor der er plads til forskellighed. Derfor sætter trivsels- og antimobbeprogrammet Fri for Mobberi turbo på tolerancen i den kommende uge i anledningen af FN's internationale tolerancedag. Red Barnet og Mary Fonden, der står bag Fri for Mobberi, arbejder på at gøre toleranceugen til en fast årlig begivenhed.
Fire skolebørn ligger på gulvet

Er din rygsæk pyntet med glitter eller superhelte? Er dine øjne brune eller blå? Kan du bedst lide at klatre i træer eller lave perleplader? Uanset hvem du er, er der plads til dig. Sådan lyder budskabet, når daginstitutioner og skoler landet over er inviteret til at fejre toleranceugen den 14.-18. november.

Fri for Mobberi, der i dag findes på over halvdelen af landets dagtilbud og skoler, har dedikeret ugen til at sætte fokus på, at vi skal omfavne hinandens forskelligheder. Toleranceugen markeres med en kampagne med øvelser, aktiviteter og et event den 16. november – den Internationale Tolerancedag – på Brøndby Strand Skole, hvor den populære hip-hop duo, HipSomHap, optræder med deres nyeste single: 100P.

”Mine venner går til fodbold, men jeg går til spydkast, folk sir vi skal ligne hinanden, jeg har det modsat, tyk, tynd, høj, lav, kan da være li’meget, krøller eller ej, kør den freestyle.” lyder det bl.a. i sangen.

Samme dag opfordrer Fri for Mobberi børn landet over til at møde op i vuggestuer, børnehaver og skoler med ekstra spraglet, skørt og farverigt tøj. De forskellige farver symboliserer, at der er plads til forskellighed.

”Tolerance er essentielt i et godt og trygt fællesskab, hvor alle omfavnes og bliver taget imod, som den de er. Det handler om, at vi ikke bare tåler hinanden, men at vi ser hinandens forskelligheder som noget positivt og godt, noget der gør fællesskabet bedre. Når børn føler sig som en accepteret og værdifuld del af et fællesskab, hvor der er plads til alle, fremmes trivslen og mobning har svære vilkår. Som voksne skal vi gå forrest, både i handling og ord. Ved at lære vores børn tolerance, får de noget meget værdifuldt med sig videre i livet”

siger formand i Mary Fonden H.K.H. Kronprinsessen. 

Tolerance er én af ud af Fri for Mobberis fire værdier; Tolerance, respekt, omsorg og mod. Fri for Mobberi er et pædagogisk antimobbeprogram, som styrker børns fællesskaber og forebygger mobning i vuggestuer, dagplejer, børnehaver, SFO’er og de yngste skoleklasser.

 

Af:

Cecilia Mandrup

Relaterede nyheder

Mary Fondens årsberetning 2023

Hvad skete der i 2023, og hvad skal der ske det kommende år i Mary Fonden? Årsberetningen for 2023 giver et indblik i Mary Fondens …
Sammen uden vold - Gravide

Screening for partnervold blandt gravide virker

Ved at screene systematisk for partnervold i jordemoderkonsultationer finder Amager og Hvidovre Hospital 1-2 par om ugen med voldsproblematikker. Før fandt de omkring 6 om …