3. november 2022

Fri for Mobberi kommer til Frankrig

Mary Fondens og Red Barnets antimobbeprogram Fri for Mobberi er allerede udbredt til fem lande. Nu slutter Frankrig sig til listen og udvikler deres egen version af Fri for Mobberi til børn i Frankrig.

Mere end halvdelen af daginstitutioner og indskolinger i Danmark har stiftet bekendtskab med Fri for Mobberi, siden programmet blev udviklet tilbage i 2008. Med afsæt i værdierne tolerance, respekt, omsorg og mod understøtter programmet de positive, inkluderende børnefællesskaber igennem konkrete materialer og aktiviteter.

Programmets succes har skabt grobund for, at andre lande har valgt at arbejde med Fri for Mobberi under den overordnede fællesbetegnelse Free of Bullying. Landene har tilpasset materialet til deres egne versioner af Fri for Mobberi og tæller i dag Grønland, Estland, Island, Færøerne og Rumænien. Og snart er Frankrig også med på listen.

Initiativtageren til at implementere projektet i Frankrig er den franske pædagog og psykolog Margot Neuvialle, der har arbejdet med Fri for Mobberi på Prins Henriks Skole i København. Margot Neuvialle har fået to franske organisationer med på ideen, og de er nu i fuld gang med at tilpasse Fri for Mobberi til de franske daginstitutioner og skoler.

”Jeg er virkelig glad for, at endnu et land har valgt at tage Fri for Mobberi til sig. Tilgangen i Fri for Mobberi er, at mobning ikke handler om enkelte børn, men om en usund dynamik i gruppen. Og at man derfor kan skabe trivsel og forebygge mobning ved at understøtte de positive fællesskaber. Den tilgang kan bruges uanset sprog og kultur. Vi glæder os til at følge det videre arbejde i Frankrig”, siger direktør i Mary Fonden, Helle Østergaard.

Bag udviklingen af Free of Bullying i Frankrig står organisationerne Ligue de l’Enseignement de Paris og det offentligt udviklede program les Cités Éducatives.

 

Fakta om Free of Bullying

Følgende lande har implementeret en version af Fri for Mobberi:

  • Grønland 2010: Kammagiitta – Fri for Mobberi
  • Estland 2011: Kiusamisest Vabaks! – Free of Bullying
  • Island 2014: Vinátta – Fri for Mobberi
  • Fæøerne 2018: Betri Vinir – Fri for Mobberi
  • Rumænien 2020: Să fim prieteni – Free of Bullying

Læs mere på freeofbullying.com

Af:

Bodil Liv Holm

Relaterede nyheder

Ensomhed i Danmark

En omfattende befolkningsundersøgelse viser store udfordringer med ensomhed, særligt blandt unge voksne, og giver for første gang et dybdegående indblik i danskernes viden og holdninger …