9. september 2014

Forskningsprojekt i LæseLeg

I samarbejde med Aalborg Universitet vil Mary Fonden undersøge effekten af LæseLeg hos børn, der har behov for en særlig sproglig indsats.
LæseLeg i institutionen

Hvilken effekt har LæseLeg på de børn, der har et særligt behov for en indsats ift. deres sproglige udvikling? Det undersøges nu i et effektstudie med institutioner, der arbejder med LæseLeg. Ved at følge en læsegruppe, hvor man arbejder med LæseLeg, og en børnegruppe, hvor der ikke læses mere end det sædvanlige, vil effekten af LæseLeg kunne måles.

De medvirkende børn er 3-4-årige, som ikke tidligere har deltaget i LæseLeg eller lignende sprogstimuleringstiltag, og som vurderes til at have et behov for en særlig indsats ift. sproget.

Interessen for at være en af de medvirkende otte institutioner i studiet har været stor. De udvalgte institutioner vil indgå i studiet fra september 2014 til februar 2015.

Professor Kristine Jensen de Lopez fra Børnesprogklinikken ved Aalborg Universitet er ansvarlig for studiet, der udføres på vegne af Mary Fonden.

Af:

Heidi Krumhardt

Relaterede nyheder

Ensomhed i Danmark

En omfattende befolkningsundersøgelse viser store udfordringer med ensomhed, særligt blandt unge voksne, og giver for første gang et dybdegående indblik i danskernes viden og holdninger …

Mary Fondens årsberetning 2023

Hvad skete der i 2023, og hvad skal der ske det kommende år i Mary Fonden? Årsberetningen for 2023 giver et indblik i Mary Fondens …