Det er ikke meget, der kan samle danskerne, som når Herrelandsholdet skal konkurrere om et mesterskabstrofæ.
Mary Fonden, DBU og DR vil derfor – med støtte fra Østifterne – bruge EM-slutrunden som anledning til at få danskerne til at mødes og holde lokale fodboldfester. Det kan være i boligforeningen, på kollegiet eller på villavejen.
“I DR vil vi gerne bidrage til at bringe danskerne tættere sammen. EM er en oplagt mulighed for at få de lokale fællesskaber, der findes rundt omkring i Danmark til at blomstre. Selve kampene er helt særlige højdepunkter for mange EM-entusiaster, men den fælles optakt i nærmiljøerne, som danskerne kan byde ind med i Fantastiske Fodboldfester, er i den grad med til at forlænge tv-oplevelsen for et hav af danskere. DR’s samarbejde med Mary Fonden, DBU og Østifterne har potentialet til at skabe nye og stærke fællesskaber – også efter EM,” siger redaktionschef i DR Event & Partnerskaber Ole Hjortdal.
”Efter halvandet år med social isolation er det blevet mere tydeligt end nogensinde, hvor meget vi har brug for hinanden for at trives. Desværre er der rigtig mange danskere, der føler sig ensomme og uden for fællesskaberne. Vi håber, at de fællesskaber, der vil opstå under Fantastiske Fodboldfester, kan vare ved – også når den sidste kamp er fløjtet af,”
siger Helle Østergaard, direktør i Mary Fonden.
For at gøre festen endnu bedre kan man søge om en Fantastiske Fodboldfest-kasse med alt til den gode fodboldfest, hvor alle kan være med – uanset om man vil spille fodbold, lave mad eller bare heppe, hænge ud og se kampene sammen.
I kassen er der fodboldgear som landsholdstrøjer, fodbolde og vimpler, merchandise samt ting til aktiviteter, der kan bringe alle lidt tættere sammen. Indholdet er tematiseret omkring de tre lande, Finland, Belgien og Rusland, som Danmark skal møde i Parken i slutrundens gruppekampe.
For at vinde en kasse skal arrangøren kort beskrive, hvordan man vil holde en fest, der bringer mennesker sammen.
”Vi glæder os til at følge Herrelandsholdet i Parken, men vi glæder os i lige så høj grad til det, der sker uden for kridtstregerne. For fodbold kan i dén grad samle danskerne på tværs af alder, køn og baggrund og kan skabe begejstring og glæde om et fælles mål. Derfor ser vi frem til samarbejdet, som kan skabe fællesskaber og fest i hele landet, og som rækker langt ud over tribunerne i Parken,” siger Jakob Jensen, adm. direktør i DBU.
”I Østifterne arbejder vi med at understøtte omtanke for hinanden. Ved at opfordre danskerne til at søge nye fællesskaber og invitere nogle andre end normalt, håber vi at åbne for nye samtaler og øget indbyrdes forståelse,” siger Lars Suhr Olsen, direktør i Østifterne.
Partnerne bag initiativet opfordrer alle til at feste corona-venligt og i henhold til de gældende retningslinjer i den enkelte kommune.