> English

Lancering af Klubfidusen

Kære spillere, trænere, ledere og forældre

Kronprinsen og jeg har glædet os til i dag. Vi har glædet os til at sparke Klubfidusen i gang sammen med jer her i Bagsværd Boldklub. I vores familie fylder sport – som nogen af jer måske ved – rigtig meget. Gennem sporten har vi skabt en verden af leg, oplevelser og venskaber – og vi har fået noget positivt at samles om. Klubfidusen handler om at give alle børn adgang til det fællesskab, som sporten udgør. Og Klubfidusen handler om at skabe fodboldklubber, hvor alle børn trives og føler sig velkomne – uanset hvem man er, og hvor god man er til fodbold.

Når man starter til fodbold, bliver man automatisk en del af et hold, men det er ikke altid lige så let at føle sig som en del af sammenholdet. Sammenhold er mere end det at være et hold, og der findes ikke et første og et andet sammenhold. Når man har et godt sammenhold, så holder man sammen på trods. På trods af forskellighed, forandringer og forbiere. Med Klubfidusen bliver I bedre til fodbold, samtidig med at I træner jeres sammenhold – på og uden for banen, på holdet og i klubben.

I Mary Fonden har vi siden vores etablering haft fokus på at sige stop til mobning og på at fremme trivsel. Sammen med Red Barnet har vi siden 2007 lært børnehavebørn og skolebørn, hvad det vil sige at være en god kammerat, og hvordan man finder modet til at sige fra, når nogen holdes ude. Klubfidusen bygger på samme tankegang og værdisæt og rykker nu trivselsarbejdet ud i fritidslivet. Og det giver rigtig god mening – for det første fordi vi ved, at hvert 8. barn er stoppet til en fritidsaktivitet pga. mobning, for det andet fordi følelsen af at være udenfor selvfølgelig ikke holder op, bare fordi man holder fri.

Som formand for Mary Fonden er jeg stolt af at være en del af det samarbejde, som står bag Klubfidusen. Samtidig er jeg utrolig glad for, at min mand Kronprinsen, som er dybt engageret i sportens verden, også støtter op om vores vigtige projekt. Sammen med Red Barnet, DBU og TrygFonden er det lykkedes at kombinere viden om børns trivsel og tryghed med erfaringer inden for børnefodbold. Vores forskellige kompetencer supplerer hinanden – akkurat som på et fodboldhold. Så jeg føler, at vi stiller med et stærkt hold, og at vi har gode forudsætninger for at skabe mere trivsel i de danske fodboldklubber.

Jeg vil også gerne takke alle jer her i Bagsværd Boldklub og i de fire andre pilotklubber, der har sagt ja til at teste Klubfidusen. Jeg ser frem til at følge jeres arbejde og ikke mindst at få et glimt af trivselstræningen om et øjeblik. Og til slut vil jeg blot sige til alle jer spillere – husk, at de største præstationer på fodboldbanen kræver hårdt arbejde og stærkt sammenhold.

Når pædagoger, lærere og forældre sammen sætter fokus på det gode børnefællesskab og på at lære børn og unge, at mobning er uacceptabelt, så virker det...
Kronprinsessen hyldede partnerskabet og brede alliancer i arbejdet med at bekæmpe komplekse sociale...
Vores samarbejde med MH24 - Mikkel Mod Mobning har knopskudt, og vi har netop lanceret Antibulli-prisen...
mary_fonden I efteråret besøgte Kronprinsessen en af de klasser, der har deltaget i årets Mediekonkurrence for skoler. Det blev til gode samtaler om årets tema 'Døden er da noget, vi taler om'. På onsdag fejrer vi vinderne af årets Mediekonkurrence til festligt arrangement i JP/Politikens Hus. Stort tak til alle klasser, der har deltaget i årets konkurrence. I har skrevet rørende og inspirerende historier og har bidraget til at bryde tabuer om død, sorg og sygdom.
mary_fonden I dag åbner tilmelding til #børnestafetten2020 i Aarhus og København. Vi løber igen i år mod mobning og for gode børnefællesskaber. Skal dit barn med? Fri for Mobberi Børnestafetten er Mary Fonden og @redbarnetdks årlige børneløb støttet af Ole Kirks Fonden. Læs mere og tilmeld dig her: https://www.friformobberi.dk/article/dig-og-dit-barn/content/fri-mobberi-boernestafetten
mary_fonden I dag har vi fået en fin lille hilsen fra et barn, der har fået en af de rygsække, vi uddeler til børn, der er på krisecenter med deres mor. ❤️ Hver uge lander postkort fra børn på krisecentre i vores postkasse. Postkortene ligger i de rygsække, som vi giver til alle børn, der må flytte på krisecenter med deres mor. På postkortet er der plads til at tegne og skrive og gøre følgende sætning færdig: "Det gør mig glad, når..." Rygsække til børn på krisecentre er et samarbejde med Ole Kirk's Fond og LOKK - Landsorganisation af Kvindekrisecentre Indtil i dag har vi uddelt flere end 25.000 rygsække til børn på krisecentre i Danmark, Grønland og på Færøerne.
mary_fonden Hvis vi for alvor skal bekæmpe mobning og skabe bedre trivsel blandt børn i skolerne, skal vi gøre det sammen! Sådan var rationalet, da Mary Fonden, Red Barnet og Børns Vilkårlkår i 2016 besluttede at gå sammen i Alliancen mod mobning. Inden længe er vi klar til at rulle vores fælles helskole-program Skolestyrken ud i en lang række skoler landet over. Vejen dertil har været lærerig og også lidt svær somme tider. Men vi tror på, at resultatet vil gøre en forskel for mange børn i fremtiden. Og derfor har det været besværet værd. Vi har netop offentliggjort et casestudie om erfaringerne med samarbejdet i Alliancen. Til andres og vores egen læring. For rigtig mange udfordringer løses nu engang bare bedst i fællesskab. Link i bio.
mary_fonden Hvad ønsker du dig for fremtiden? Vi er lige gået ind i et spritnyt årti. Det er en god anledning til at se fremad og definere ønsker for de næste ti år - og måske endnu længere. For ikke så længe siden havde Mary Fonden 10års jubilæum. Her definerede Kronprinsessen sine 10 ønsker for fremtiden. Ønskerne går bl.a. på, at vi skal blive bedre til at acceptere og bede om hjælp, når vi føler os ensomme. Og at alle børn får en god skolestart, hvor de kan følge med både socialt og sporgligt fra første dag.