> English

Lancering af Klubfidusen

Kære spillere, trænere, ledere og forældre

Kronprinsen og jeg har glædet os til i dag. Vi har glædet os til at sparke Klubfidusen i gang sammen med jer her i Bagsværd Boldklub. I vores familie fylder sport – som nogen af jer måske ved – rigtig meget. Gennem sporten har vi skabt en verden af leg, oplevelser og venskaber – og vi har fået noget positivt at samles om. Klubfidusen handler om at give alle børn adgang til det fællesskab, som sporten udgør. Og Klubfidusen handler om at skabe fodboldklubber, hvor alle børn trives og føler sig velkomne – uanset hvem man er, og hvor god man er til fodbold.

Når man starter til fodbold, bliver man automatisk en del af et hold, men det er ikke altid lige så let at føle sig som en del af sammenholdet. Sammenhold er mere end det at være et hold, og der findes ikke et første og et andet sammenhold. Når man har et godt sammenhold, så holder man sammen på trods. På trods af forskellighed, forandringer og forbiere. Med Klubfidusen bliver I bedre til fodbold, samtidig med at I træner jeres sammenhold – på og uden for banen, på holdet og i klubben.

I Mary Fonden har vi siden vores etablering haft fokus på at sige stop til mobning og på at fremme trivsel. Sammen med Red Barnet har vi siden 2007 lært børnehavebørn og skolebørn, hvad det vil sige at være en god kammerat, og hvordan man finder modet til at sige fra, når nogen holdes ude. Klubfidusen bygger på samme tankegang og værdisæt og rykker nu trivselsarbejdet ud i fritidslivet. Og det giver rigtig god mening – for det første fordi vi ved, at hvert 8. barn er stoppet til en fritidsaktivitet pga. mobning, for det andet fordi følelsen af at være udenfor selvfølgelig ikke holder op, bare fordi man holder fri.

Som formand for Mary Fonden er jeg stolt af at være en del af det samarbejde, som står bag Klubfidusen. Samtidig er jeg utrolig glad for, at min mand Kronprinsen, som er dybt engageret i sportens verden, også støtter op om vores vigtige projekt. Sammen med Red Barnet, DBU og TrygFonden er det lykkedes at kombinere viden om børns trivsel og tryghed med erfaringer inden for børnefodbold. Vores forskellige kompetencer supplerer hinanden – akkurat som på et fodboldhold. Så jeg føler, at vi stiller med et stærkt hold, og at vi har gode forudsætninger for at skabe mere trivsel i de danske fodboldklubber.

Jeg vil også gerne takke alle jer her i Bagsværd Boldklub og i de fire andre pilotklubber, der har sagt ja til at teste Klubfidusen. Jeg ser frem til at følge jeres arbejde og ikke mindst at få et glimt af trivselstræningen om et øjeblik. Og til slut vil jeg blot sige til alle jer spillere – husk, at de største præstationer på fodboldbanen kræver hårdt arbejde og stærkt sammenhold.

Når pædagoger, lærere og forældre sammen sætter fokus på det gode børnefællesskab og på at lære børn og unge, at mobning er uacceptabelt, så virker det...
Kronprinsessen hyldede partnerskabet og brede alliancer i arbejdet med at bekæmpe komplekse sociale...
Vores samarbejde med MH24 - Mikkel Mod Mobning har knopskudt, og vi har netop lanceret Antibulli-prisen...
mary_fonden Ensomhed er et stigende problem blandt unge. Det vigtigste, vi kan gøre, er at tale om det, række ud og bryde tabuet. Vi skal forstå ensomhed for at kunne bekæmpe den. Mary Fondens vision er, at alle mennesker skal have adgang til nære og respektfulde relationer, hvor andre er noget for dem, og hvor de kan være noget for andre. #alleharrettilathøretil
mary_fonden Hvordan styrker vi unges sociale trivsel? Vores projekt Me&We handler om at styrke efterskoleelevers sociale kompetencer og relationer. I dag lander dette materialekatalog sammen med vandflasker og kopper på de 31 efterskoler, der er del af næste fase af projektet i det kommende skoleår. Kataloget består af viden og aktiviteter, der skal støtte elevernes forståelse af sig selv og hinanden. Læs mere via link i bio. Me&We er er samarbejde mellem Mary Fonden, @justhuman.dk, @efterskolerne og @tuborgfondet.
mary_fonden Er mobning blevet til isolering af nogle børn? Det spørgsmål stiller mobbeforsker Helle Rabøl Hansen i fagbladet Folkeskolen på baggrund af stigende ensomhed blandt børn og unge. "Nogle børn og unge oplever at være luft for de andre. Derfor vælger de at være tavse i løbet af skoledagen, for det er da bedre end aktivt at blive chikaneret af de andre i klassen. Så kommer lærerne og siger: 'Du byder ikke nok ind i undervisningen' eller 'Du skal ikke være så tilbageholdende'. Men Eva på 13 år har ikke lyst til at byde ind og dermed gøre opmærksom på sig selv. Så er det bedre slet ikke at blive set." Hun opfordrer skolerne til at tænke trivsel og deres indsats mod mobning bredere - og fx medtænke ensomhed i indsatsen. Læs mere i artiklen fra fagbladet Folkeskolen. Link i bio 👆🏼 #alleharrettilathøretil #ensomhed #mobning
mary_fonden Nu begynder forskellige sports og fritidsaktiviteter for børn så småt at starte op igen. Når aktiviteterne begynder igen, er det vigtigt at huske at arbejde for den gode klubkultur. Mary Fondens projekt Antibulli er et antimobberedskab til børnehåndboldtrænere. Det består af konkrete råd og øvelser til træningen af 6-12-årige. Målet er at skabe en hold- og klubkultur med høj tolerance, hvor alle respekterer hinanden, taler ordentligt og hjælper hinanden, så klubben er et rart sted at være, uanset hvor god man er til håndbold. Grundtanken er, at et stærkt sammenhold og gode børnefællesskaber forebygger eksklusion og mobning. Link til Antibulli.dk i bio.
mary_fonden I dag optager vi til en film om noget, der rammer ned i kernen af vores arbejde. At alle har ret til at høre til og føle sig som en del af noget større end sig selv. Det budskab og det arbejde er kun blevet endnu mere aktuelt under Corona-krisen. Stay tuned, når vi offentliggør filmen om nogle uger.