> English

Seneste nyt


12.03.2013

Nye rygsække til børn på krisecentre er pakket

Rygsække til børn på krisecentre handler om at give børn, der vokser op i hjem med vold, håb i en svær tid. I marts pakkede frivillige tidligere medarbejdere fra LEGO og Mary Fondens ansatte de 2.500 rygsække, som forventes at blive uddelt på de danske, grønlandske og færøske krisecentre.

28.000 børn vokser op i et hjem med vold. Godt 2.500 af dem ankommer hvert år på et krisecenter i Danmark, Grønland eller på Færøerne. Ofte er børnene kommet af sted uden noget som helst, og det er grunden til, at rygsækkene til krisencentre indeholder bl.a. tandbørste og håndklæde. Rygsækkene rummer desuden bl.a. en dagbog til de store og en bamse til de små, og netop muligheden for at kunne dele sine tanker og oplevelser med en bamse eller skrive dem ned er vigtigt for børnene. Ofte har børnene set mere, end de voksne tror, og det at se sin mor blive udsat for vold er lige så skadeligt som selv at være voldsoffer. Derfor er det afgørende for børnene, at de bliver set og hørt og får at vide, at vold aldrig er acceptabelt, og at det aldrig er deres skyld. Krisecentrene bruger derfor også rygsækkene som afsæt for de samtaler, de har med børnene om deres oplevelser, og på den måde er rygsækkene et lille skridt på vejen mod et liv uden vold. 

Den 12. marts i år samledes tidligere medarbejdere fra LEGO og Mary Fondens ansatte om at pakke rygsække til de mange børn, der hvert år ankommer med deres mor på et krisecenter. Se indslaget om pakkedagen på TV Syd her.

Læs mere om Rygsække til børn på krisecentre her.

Vold i hjemmet

Hvert år udsættes 38.000 kvinder og 19.000 mænd for fysisk partnervold i Danmark, og knap hvert 6. barn vokser op i et hjem med vold. Vold i familien kan være svært at erkende og er ofte forbundet med skyld og skam. Mary Fonden ønsker at give de tavse ofre for vold i hjemmet en stemme og at støtte dem på vejen til et liv uden vold.

Se mere om Mary Fondens indsatsområde Vold i Hjemmet
Når pædagoger, lærere og forældre sammen sætter fokus på det gode børnefællesskab og på at lære børn og unge, at mobning er uacceptabelt, så virker det...
Kronprinsessen hyldede partnerskabet og brede alliancer i arbejdet med at bekæmpe komplekse sociale...
Vores samarbejde med MH24 - Mikkel Mod Mobning har knopskudt, og vi har netop lanceret Antibulli-prisen...
mary_fonden "Når min mand var sur, var han et helt andet menneske. Nogle gange var det som om, at øjenfarven skriftede fra blå til sort. Næste dag kunne han være det gladeste og mest omfavnende menneske.” Det Kriminalpræventive Råd har sammen med @tv2echo lavet korte film, der fortæller, hvordan det kan opleves at leve med psykisk vold. Følg link i bio.
mary_fonden "Når min mand var sur, var han et helt andet menneske. Nogle gange var det som om, at øjenfarven skriftede fra blå til sort. Næste dag kunne han være det gladeste og mest omfavnende menneske.” Det Kriminalpræventive Råd har sammen med @tv2echo lavet korte film, der fortæller, hvordan det kan opleves at leve med psykisk vold. Følg link i bio.
mary_fonden Hvad skal der til, for at et barn trives? Der er naturligvis mange faktorer – både inden for og uden for skolen – der spiller ind. Men forskning peger på særligt en faktor. Hvis børn skal trives, så skal de føle sig som en del af fællesskabet. Mary Fonden og @redbarnetdk fælles antimobbeprogram @friformobberi har 7 gode råd om, hvordan du som forælder hjælper børn - både dit eget og andres - ind i fællesskabet. Læs med i link i bio 👆🏼
mary_fonden Medaljen er bare én af de ting, børnene kan glæde sig til til årets Fri for Mobberi Børnestafet🏅 De møder nemlig også konferencier Anders Bøgelund, som guider os gennem dagen med sang og underholdning for de små, og så kommer @hipsomhapdk, Danmarks eneste rapgruppe, der laver hiphop-musik for børn 🎤🎼 Til sidst viser Body Rhythm Factory, hvordan vi i fællesskab kan skabe musik, når vi følger hinanden og trommer i takt 🥁🕺🏻 Tilmelding via link i bio 👆
mary_fonden Kameraerne blitzede omkring 7.a fra Carl Nielsen Skolen, da Kronprinsessen lykønskede dem for deres flotte journalistiske arbejde. Klassen mistede deres klasselærer for halvandet år siden og skrev om deres sorg og tiden efter i en artikel til Mediekonkurrencen 2019.