> English

Seneste nyt


26.09.2013

Mary Fonden vil forebygge kærestevold

Vold mellem kærester er ofte et resultat af en lang proces, hvor grænserne stille forrykkes. I nyt projekt vil Mary Fonden i samarbejde med Center for Familieudvikling og Ole Kirk's Fond forebygge kærestevold ved at støtte de unge i at skabe sunde nære relationer.

Mary Fonden har i samarbejde med Center for Familieudvikling og Ole Kirk´s Fond igangsat udviklingen af et projekt, der skal støtte unge i at opbygge sunde nære relationer og forebygge fysisk og psykisk kærestevold. Projektet er inspireret af indsatser i USA, Canada og Norge og vil være målrettet folkeskolens udskoling. Ambitionen er således at sætte tidligt ind, så de unge lærer at løse konflikterne, før de risikerer at udvikle sig til kærestevold. Det nye projekt udvikles i 2013 og testes på udvalgte skoler i løbet 2014.

Tal fra en undersøgelse i Mary Fondens Unge Tænketank (marts 2012) blandt 15-24-årige viser, at 9% af pigerne og 5% af drengene har oplevet fysisk vold i et forhold. 20% af pigerne og 11% af drengene har oplevet psykisk vold.

Center for Familieudvikling er en non-profit organisation, der arbejder for at fremme gode og trygge relationer for voksne og børn bl.a. gennem undervisning, kursusvirksomhed, behandling og forskning i relationsområdet.

Projektet vil være Mary Fondens tredje projekt under indsatsområdet Vold i Hjemmet.

Vold i hjemmet

Hvert år udsættes 38.000 kvinder og 19.000 mænd for fysisk partnervold i Danmark, og knap hvert 6. barn vokser op i et hjem med vold. Vold i familien kan være svært at erkende og er ofte forbundet med skyld og skam. Mary Fonden ønsker at give de tavse ofre for vold i hjemmet en stemme og at støtte dem på vejen til et liv uden vold.

Se mere om Mary Fondens indsatsområde Vold i Hjemmet
Når pædagoger, lærere og forældre sammen sætter fokus på det gode børnefællesskab og på at lære børn og unge, at mobning er uacceptabelt, så virker det...
Kronprinsessen hyldede partnerskabet og brede alliancer i arbejdet med at bekæmpe komplekse sociale...
Vores samarbejde med MH24 - Mikkel Mod Mobning har knopskudt, og vi har netop lanceret Antibulli-prisen...
mary_fonden "Når min mand var sur, var han et helt andet menneske. Nogle gange var det som om, at øjenfarven skriftede fra blå til sort. Næste dag kunne han være det gladeste og mest omfavnende menneske.” Det Kriminalpræventive Råd har sammen med @tv2echo lavet korte film, der fortæller, hvordan det kan opleves at leve med psykisk vold. Følg link i bio.
mary_fonden "Når min mand var sur, var han et helt andet menneske. Nogle gange var det som om, at øjenfarven skriftede fra blå til sort. Næste dag kunne han være det gladeste og mest omfavnende menneske.” Det Kriminalpræventive Råd har sammen med @tv2echo lavet korte film, der fortæller, hvordan det kan opleves at leve med psykisk vold. Følg link i bio.
mary_fonden Hvad skal der til, for at et barn trives? Der er naturligvis mange faktorer – både inden for og uden for skolen – der spiller ind. Men forskning peger på særligt en faktor. Hvis børn skal trives, så skal de føle sig som en del af fællesskabet. Mary Fonden og @redbarnetdk fælles antimobbeprogram @friformobberi har 7 gode råd om, hvordan du som forælder hjælper børn - både dit eget og andres - ind i fællesskabet. Læs med i link i bio 👆🏼
mary_fonden Medaljen er bare én af de ting, børnene kan glæde sig til til årets Fri for Mobberi Børnestafet🏅 De møder nemlig også konferencier Anders Bøgelund, som guider os gennem dagen med sang og underholdning for de små, og så kommer @hipsomhapdk, Danmarks eneste rapgruppe, der laver hiphop-musik for børn 🎤🎼 Til sidst viser Body Rhythm Factory, hvordan vi i fællesskab kan skabe musik, når vi følger hinanden og trommer i takt 🥁🕺🏻 Tilmelding via link i bio 👆
mary_fonden Kameraerne blitzede omkring 7.a fra Carl Nielsen Skolen, da Kronprinsessen lykønskede dem for deres flotte journalistiske arbejde. Klassen mistede deres klasselærer for halvandet år siden og skrev om deres sorg og tiden efter i en artikel til Mediekonkurrencen 2019.