> English

Kronprinsessen besøgte Fantastisk Fodboldfest i Rødovre

Over hele landet har danskerne taget initiativet Fantastiske Fodboldfester til sig og mødes med hinanden på villavejene, i opgangene og de små foreninger. En af festerne i Rødovre fik i dag besøg af H.K.H. Kronprinsessen.Mary Fonden står sammen med DBU, DR og Østifterne bag initiativet Fantastiske Fodboldfester, der med EM-slutrunden som anledning opfordrer danskerne til at mødes, der hvor de bor. Formålet er at give et tiltrængt løft til de lokale fællesskaber.

Og danskerne har virkelig taget udfordringen op. Over hele landet er der sat gang i Fantastiske Fodboldfester på væresteder, villaveje, campingpladser samt i fælleshuse og gårdmiljøer.
En af de lokale fester bliver holdt på en stille villavej i Rødovre. Her vil man gerne bruge EM som anledning til at mødes og ryste perioden med social isolation af sig. Under corona er der kommet nye beboere til på vejen, som ikke rigtig har lært naboerne at kende endnu. Det skal der rådes bod på i dag med en hyggelig fodboldfest.
Kronprinsessen besøgte vejfesten og brugte bl.a. tiden på at spille en lille fodboldkamp sammen med både børn og voksne. På det andet hold var fodboldlegenden ’Store Larsen’, der også var inviteret med til festen.

Jeg er virkelig glad for, at danskerne har taget vores opfordring til sig. De mange henvendelser, vi har fået fra hele landet, vidner om en stor lyst til at bidrage til de lokale fællesskaber og viser også, hvor meget der er brug for det. Jeg håber, at festerne kan være med til at understøtte fællesskaberne – også når den sidste kamp er fløjtet af”, siger H.K.H. Kronprinsessen. 

For at sætte ekstra skub i festerne har der været udlovet 150 festkasser til de festarrangører, der har gjort mest for at skabe en fest, der sætter skub i de lokale fællesskaber. Kasserne er de sidste dage blevet fordelt til lokale fællesskaber over hele landet.

Meget af indholdet i de Fantastiske Fodboldfest-kasser kan downloades på siden fantastiskefodboldfester.dk og bruges af alle, der er i EM-stemning og vil heppe Danmark til sejr. Under ‘download materiale’ kan man bl.a. finde quizzer, sprogguides, guides til en sjov dag og meget mere.

Når pædagoger, lærere og forældre sammen sætter fokus på det gode børnefællesskab og på at lære børn og unge, at mobning er uacceptabelt, så virker det...
Kronprinsessen hyldede partnerskabet og brede alliancer i arbejdet med at bekæmpe komplekse sociale...
Vores samarbejde med MH24 - Mikkel Mod Mobning har knopskudt, og vi har netop lanceret Antibulli-prisen...
mary_fonden Ensomhed er et stigende problem blandt unge. Det vigtigste, vi kan gøre, er at tale om det, række ud og bryde tabuet. Vi skal forstå ensomhed for at kunne bekæmpe den. Mary Fondens vision er, at alle mennesker skal have adgang til nære og respektfulde relationer, hvor andre er noget for dem, og hvor de kan være noget for andre. #alleharrettilathøretil
mary_fonden Hvordan styrker vi unges sociale trivsel? Vores projekt Me&We handler om at styrke efterskoleelevers sociale kompetencer og relationer. I dag lander dette materialekatalog sammen med vandflasker og kopper på de 31 efterskoler, der er del af næste fase af projektet i det kommende skoleår. Kataloget består af viden og aktiviteter, der skal støtte elevernes forståelse af sig selv og hinanden. Læs mere via link i bio. Me&We er er samarbejde mellem Mary Fonden, @justhuman.dk, @efterskolerne og @tuborgfondet.
mary_fonden Er mobning blevet til isolering af nogle børn? Det spørgsmål stiller mobbeforsker Helle Rabøl Hansen i fagbladet Folkeskolen på baggrund af stigende ensomhed blandt børn og unge. "Nogle børn og unge oplever at være luft for de andre. Derfor vælger de at være tavse i løbet af skoledagen, for det er da bedre end aktivt at blive chikaneret af de andre i klassen. Så kommer lærerne og siger: 'Du byder ikke nok ind i undervisningen' eller 'Du skal ikke være så tilbageholdende'. Men Eva på 13 år har ikke lyst til at byde ind og dermed gøre opmærksom på sig selv. Så er det bedre slet ikke at blive set." Hun opfordrer skolerne til at tænke trivsel og deres indsats mod mobning bredere - og fx medtænke ensomhed i indsatsen. Læs mere i artiklen fra fagbladet Folkeskolen. Link i bio 👆🏼 #alleharrettilathøretil #ensomhed #mobning
mary_fonden Nu begynder forskellige sports og fritidsaktiviteter for børn så småt at starte op igen. Når aktiviteterne begynder igen, er det vigtigt at huske at arbejde for den gode klubkultur. Mary Fondens projekt Antibulli er et antimobberedskab til børnehåndboldtrænere. Det består af konkrete råd og øvelser til træningen af 6-12-årige. Målet er at skabe en hold- og klubkultur med høj tolerance, hvor alle respekterer hinanden, taler ordentligt og hjælper hinanden, så klubben er et rart sted at være, uanset hvor god man er til håndbold. Grundtanken er, at et stærkt sammenhold og gode børnefællesskaber forebygger eksklusion og mobning. Link til Antibulli.dk i bio.
mary_fonden I dag optager vi til en film om noget, der rammer ned i kernen af vores arbejde. At alle har ret til at høre til og føle sig som en del af noget større end sig selv. Det budskab og det arbejde er kun blevet endnu mere aktuelt under Corona-krisen. Stay tuned, når vi offentliggør filmen om nogle uger.