> English

Seneste nyt


21.06.2019

Kronprinsessen deltager i Børnestafetten

H.K.H. Kronprinsessen løber med, når Mary Fonden og Red Barnets Fri for Mobberi Børnestafetten skydes i gang lørdag den 22. juni 2019 i Fælledparken i København. 

H.K.H. Kronprinsessen løber med, når Mary Fonden og Red Barnets Fri for Mobberi Børnestafetten skydes i gang lørdag den 22. juni 2019 i Fælledparken i København. Red Barnets nye generalsekretær Johanne Schmidt-Nielsen deltager for første gang også i Fri for Mobberi Børnestafetten.

Ruten i Fri for Mobberi Børnestafetten er en kilometer, som børnene løber med en lille bamse som stafet. Børnene sendes af sted i fire startgrupper, og Kronprinsessen løber sammen med børnene i alle fire grupper (4 x 1 km). Inden startskuddet varmer Kronprinsessen og Johanne Schmidt-Nielsen op sammen med alle løberne.

Foruden at løbe mod mobning kan børnene være med i forskellige aktiviteter på pladsen, som bygger på de fire kerneværdier i Fri for Mobberi: Tolerance, respekt, omsorg og mod. Fx kan de give hinanden Fri for Mobberi-massage og øve sig i at være modige og respektfulde gennem sjove lege.

Det festlige børneløb markerer kampen mod mobning og vigtigheden af en vedvarende og forebyggende indsats. Børn har brug for at indgå i trygge fællesskaber, fra de er helt små – og det er netop det, Fri for Mobberi handler om.


Program

10.00:  Pladsen åbner
10.15:   Fri for Mobberi-musik fra scenen med Anders Bøgelund
10.25:   Konferencier Anders Bøgelund byder velkommen
10.30:  Ole Kibsgaard og Kaya Brüel optræder på scenen
11.05:   Opvarmning
11.30:   Stafetten skydes i gang, og Kronprinsessen løber sammen med børnene i alle fire startgrupper, som sendes af sted med 15 min. mellemrum
13.00:  HipSomHap underholder fra scenen

Kronprinsessen deltager i udvalgte dele af programmet.


Akkreditering

Der er adgang for akkrediteret presse til arrangementet.

Tilmelding senest fredag den 21. juni kl. 12 til Birgitte Krogh Therkelsen på bkt@maryfonden.dk

Mobning og Trivsel

Mobning og mistrivsel hænger sammen. Når et barn bliver mobbet, mistrives det. Og når en børnegruppe ikke trives, er der stor risiko for, at der opstår mobning og social isolation. Trivsel i børnegruppen handler om at give alle børn de rette redskaber og værdier, så tolerance og fællesskab er i fokus. Derfor hænger arbejdet med at forebygge mobning uløseligt sammen med at fremme trivsel og inklusion.

Se mere om Mary Fondens indsatsområde Mobning og Trivsel
Når pædagoger, lærere og forældre sammen sætter fokus på det gode børnefællesskab og på at lære børn og unge, at mobning er uacceptabelt, så virker det...
Kronprinsessen hyldede partnerskabet og brede alliancer i arbejdet med at bekæmpe komplekse sociale...
Vores samarbejde med MH24 - Mikkel Mod Mobning har knopskudt, og vi har netop lanceret Antibulli-prisen...
mary_fonden Ensomhed er et stigende problem blandt unge. Det vigtigste, vi kan gøre, er at tale om det, række ud og bryde tabuet. Vi skal forstå ensomhed for at kunne bekæmpe den. Mary Fondens vision er, at alle mennesker skal have adgang til nære og respektfulde relationer, hvor andre er noget for dem, og hvor de kan være noget for andre. #alleharrettilathøretil
mary_fonden Hvordan styrker vi unges sociale trivsel? Vores projekt Me&We handler om at styrke efterskoleelevers sociale kompetencer og relationer. I dag lander dette materialekatalog sammen med vandflasker og kopper på de 31 efterskoler, der er del af næste fase af projektet i det kommende skoleår. Kataloget består af viden og aktiviteter, der skal støtte elevernes forståelse af sig selv og hinanden. Læs mere via link i bio. Me&We er er samarbejde mellem Mary Fonden, @justhuman.dk, @efterskolerne og @tuborgfondet.
mary_fonden Er mobning blevet til isolering af nogle børn? Det spørgsmål stiller mobbeforsker Helle Rabøl Hansen i fagbladet Folkeskolen på baggrund af stigende ensomhed blandt børn og unge. "Nogle børn og unge oplever at være luft for de andre. Derfor vælger de at være tavse i løbet af skoledagen, for det er da bedre end aktivt at blive chikaneret af de andre i klassen. Så kommer lærerne og siger: 'Du byder ikke nok ind i undervisningen' eller 'Du skal ikke være så tilbageholdende'. Men Eva på 13 år har ikke lyst til at byde ind og dermed gøre opmærksom på sig selv. Så er det bedre slet ikke at blive set." Hun opfordrer skolerne til at tænke trivsel og deres indsats mod mobning bredere - og fx medtænke ensomhed i indsatsen. Læs mere i artiklen fra fagbladet Folkeskolen. Link i bio 👆🏼 #alleharrettilathøretil #ensomhed #mobning
mary_fonden Nu begynder forskellige sports og fritidsaktiviteter for børn så småt at starte op igen. Når aktiviteterne begynder igen, er det vigtigt at huske at arbejde for den gode klubkultur. Mary Fondens projekt Antibulli er et antimobberedskab til børnehåndboldtrænere. Det består af konkrete råd og øvelser til træningen af 6-12-årige. Målet er at skabe en hold- og klubkultur med høj tolerance, hvor alle respekterer hinanden, taler ordentligt og hjælper hinanden, så klubben er et rart sted at være, uanset hvor god man er til håndbold. Grundtanken er, at et stærkt sammenhold og gode børnefællesskaber forebygger eksklusion og mobning. Link til Antibulli.dk i bio.
mary_fonden I dag optager vi til en film om noget, der rammer ned i kernen af vores arbejde. At alle har ret til at høre til og føle sig som en del af noget større end sig selv. Det budskab og det arbejde er kun blevet endnu mere aktuelt under Corona-krisen. Stay tuned, når vi offentliggør filmen om nogle uger.