> English

Fantastiske Fodboldfester skal bringe danskerne sammen

Inden længe skal vi alle stå sammen om at heppe på Herrelandsholdet, når EM for første gang nogensinde rammer dansk jord med tre hjemmebanekampe. Med initiativet ’Fantastiske Fodboldfester’ vil DR, Mary Fonden og DBU med støtte fra Østifterne samle danskerne om fodbolden i lokale fællesskaber

Der er ikke meget, der kan samle danskerne, som når Herrelandsholdet skal konkurrere om mesterskabstrofæet. DR, DBU og Mary Fonden vil med støtte fra Østifterne derfor gerne bruge EM-slutrunden som anledning til at få danskerne til at mødes og holde fodboldfester, der hvor de bor. Det kan være i boligforeningen, på kollegiet eller på villavejen.

”I DR vil vi gerne bidrage til at bringe danskerne tættere sammen. EM er en oplagt mulighed for at få de lokale fællesskaber, der findes rundt omkring i Danmark til at blomstre. Selve kampene er helt særlige højdepunkter for mange EM-entusiaster, men den fælles optakt i nærmiljøerne, som danskerne kan byde ind med i Fantastiske Fodboldfester, er i den grad med til at forlænge tv-oplevelsen for et hav af danskere. DR’s samarbejde med Mary Fonden, DBU og Østifterne har potentialet til at skabe nye og stærke fællesskaber – også efter EM” , siger redaktionschef i DR Event & Partnerskaber Ole Hjortdal.

” Efter halvandet år med social isolation er det blevet mere tydeligt end nogensinde, hvor meget vi har brug for hinanden for at trives. Desværre er der rigtig mange danskere, der føler sig ensomme og uden for fællesskaberne. Vi håber, at de fællesskaber, der vil opstå under Fantastiske Fodboldfester, kan vare ved – også når den sidste kamp er fløjtet af”, siger Helle Østergaard, direktør i Mary Fonden.

For at gøre festen endnu bedre kan man søge om en af vores Fantastiske Fodboldfest-kasser med alt til den gode fodboldfest, hvor alle kan være med – uanset om man vil spille fodbold,
lave mad eller bare heppe, hænge ud og se kampene sammen. I kassen er der fodboldgear som landsholdstrøjer, fodbolde og vimpler, merchandise samt ting til aktiviteter, der kan bringe alle lidt tættere sammen. Indholdet i kasserne er tematiseret omkring de tre lande, Finland, Belgien og Rusland, som Danmark skal møde i Parken i slutrundens gruppekampe. For at vinde en kasse skal arrangøren kort beskrive, hvordan man vil holde en fest, der bringer mennesker sammen.

”Vi glæder os til at følge Herrelandsholdet i Parken, men vi glæder os i lige så høj grad til det, der sker uden for kridtstregerne. For fodbold kan i dén grad samle danskerne på tværs af alder, køn og baggrund og kan skabe begejstring og glæde om et fælles mål. Derfor ser vi frem til samarbejdet, som kan skabe fællesskaber og fest i hele landet, og som rækker langt ud over tribunerne i Parken”, siger Jakob Jensen, adm. direktør i DBU.


”I Østifterne arbejder vi med at understøtte omtanke for hinanden. Ved at opfordre danskerne til at søge nye fællesskaber og invitere nogle andre end normalt, håber vi at åbne for nye samtaler og øget indbyrdes forståelse”, siger Lars Suhr Olsen, direktør i Østifterne.

Vi opfordrer selvfølgelig alle til at feste corona-venligt og i henhold til de gældende retningslinjer i den enkelte kommune.

Se her, hvordan du kan være med til Fantastiske Fodboldfester

Når pædagoger, lærere og forældre sammen sætter fokus på det gode børnefællesskab og på at lære børn og unge, at mobning er uacceptabelt, så virker det...
Kronprinsessen hyldede partnerskabet og brede alliancer i arbejdet med at bekæmpe komplekse sociale...
Vores samarbejde med MH24 - Mikkel Mod Mobning har knopskudt, og vi har netop lanceret Antibulli-prisen...
mary_fonden Ensomhed er et stigende problem blandt unge. Det vigtigste, vi kan gøre, er at tale om det, række ud og bryde tabuet. Vi skal forstå ensomhed for at kunne bekæmpe den. Mary Fondens vision er, at alle mennesker skal have adgang til nære og respektfulde relationer, hvor andre er noget for dem, og hvor de kan være noget for andre. #alleharrettilathøretil
mary_fonden Hvordan styrker vi unges sociale trivsel? Vores projekt Me&We handler om at styrke efterskoleelevers sociale kompetencer og relationer. I dag lander dette materialekatalog sammen med vandflasker og kopper på de 31 efterskoler, der er del af næste fase af projektet i det kommende skoleår. Kataloget består af viden og aktiviteter, der skal støtte elevernes forståelse af sig selv og hinanden. Læs mere via link i bio. Me&We er er samarbejde mellem Mary Fonden, @justhuman.dk, @efterskolerne og @tuborgfondet.
mary_fonden Er mobning blevet til isolering af nogle børn? Det spørgsmål stiller mobbeforsker Helle Rabøl Hansen i fagbladet Folkeskolen på baggrund af stigende ensomhed blandt børn og unge. "Nogle børn og unge oplever at være luft for de andre. Derfor vælger de at være tavse i løbet af skoledagen, for det er da bedre end aktivt at blive chikaneret af de andre i klassen. Så kommer lærerne og siger: 'Du byder ikke nok ind i undervisningen' eller 'Du skal ikke være så tilbageholdende'. Men Eva på 13 år har ikke lyst til at byde ind og dermed gøre opmærksom på sig selv. Så er det bedre slet ikke at blive set." Hun opfordrer skolerne til at tænke trivsel og deres indsats mod mobning bredere - og fx medtænke ensomhed i indsatsen. Læs mere i artiklen fra fagbladet Folkeskolen. Link i bio 👆🏼 #alleharrettilathøretil #ensomhed #mobning
mary_fonden Nu begynder forskellige sports og fritidsaktiviteter for børn så småt at starte op igen. Når aktiviteterne begynder igen, er det vigtigt at huske at arbejde for den gode klubkultur. Mary Fondens projekt Antibulli er et antimobberedskab til børnehåndboldtrænere. Det består af konkrete råd og øvelser til træningen af 6-12-årige. Målet er at skabe en hold- og klubkultur med høj tolerance, hvor alle respekterer hinanden, taler ordentligt og hjælper hinanden, så klubben er et rart sted at være, uanset hvor god man er til håndbold. Grundtanken er, at et stærkt sammenhold og gode børnefællesskaber forebygger eksklusion og mobning. Link til Antibulli.dk i bio.
mary_fonden I dag optager vi til en film om noget, der rammer ned i kernen af vores arbejde. At alle har ret til at høre til og føle sig som en del af noget større end sig selv. Det budskab og det arbejde er kun blevet endnu mere aktuelt under Corona-krisen. Stay tuned, når vi offentliggør filmen om nogle uger.