> English

Fri for Mobberi bekæmper nu mobning i hver anden børnehave i Estland

H.K.H. Kronprinsessen rejser sammen med Mary Fondens direktør Helle Østergaard og generalsekretær for Red Barnet Mimi Jakobsen til Estland den 1.-2. april for at opleve arbejdet med Fri for Mobberi i estiske børnehaver og skoler.

Udlandet viser i stigende grad interesse for Mary Fonden og Red Barnets fælles projekt Fri for Mobberi, og og interessen bydes velkommen, idet Mary Fonden og Red Barnet har et ønske om at udbrede de gode danske erfaringer til så mange børn som muligt.

I 2012 var Fri for Mobberi forankret i børnehaver og skoler i hele Grønland, og nu følger Estland trop. Mary Fonden og Red Barnet har siden 2011 samarbejdet med den estiske NGO Estonian Union for Child Welfare om at tilpasse det danske antimobbeprogram til estiske forhold. I dag arbejder 347 af de godt 600 estiske børnehaver med det omfattende antimobbeprogram, og en pilottest er sat i gang på 25 udvalgte skoler.

Under besøget i Estland vil Kronprinsessen møde estiske samarbejdspartnere, høre om erfaringerne med at versionere, udbrede og forankre Fri for Mobberi samt opleve programmet i praksis i både en børnehave og en skole. Kronprinsessen vil desuden sætte fokus på børn og mobning ved at åbne den estiske konference Bully-free Education.

Kronprinsessen vil under sit besøg bl.a. også åbne Den Danske Konges Have sammen med Tallinns borgmester. Haven blev i 2013 renoveret med støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond samt A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Tusindvis af bl.a. danske turister oplever hvert år Haven, der som et unikt historisk og kulturelt område er anført på UNESCO's verdenskulturarvliste som en del af Tallinns gamle bydel.

FAKTA

  • Fri for Mobberi er Mary Fondens og Red Barnets antimobbeprogram, der består af pædagogisk materiale til børnehaver, skoler og SFO’er. Formålet er at bekæmpe mobning og understøtte det gode børnefællesskab.
  • Fri for Mobberi blev lanceret i 2007 og bruges i dag i hver tredje danske børnehave og hver fjerde skole/SFO.
  • Evalueringer viser, at 98 % af de fagpersoner, der arbejder med Fri for Mobberi, vil anbefale det til andre. Desuden oplever faggruppen, at børnene bliver mere hjælpsomme og omsorgsfulde over for hinanden, og at de bliver bedre til selv at løse konflikter.
  • Ole Kirk’s Fond er finansiel partner på Fri for Mobberi.
  • Fri for Mobberi er versioneret og implementeret i Grønland og nu delvist i Estland. Desuden er et samarbejde med Red Barnet i Island netop blevet etableret med henblik på at tilpasse materialerne til de islandske børn.
  • Udbredelsen af Fri for Mobberi sker i tæt samarbejde med Mary Fonden og Red Barnet, der har udarbejdet en udførlig Brand and Concept Guide.
  • I 2011 indgik Mary Fonden og Red Barnet et samarbejde med den estiske NGO Lastekaitse Liit (Estonian Union for Child Welfare) om at udvikle og versionere Fri for Mobberi til Estland. Efterfølgende blev Tallinn Universitet tilknyttet som evalueringspartner, og det estiske undervisningsministerium gik ind og støttede projektet finansielt.
  • Læs mere om Fri for Mobberi på www.friformobberi.dk.

Akkreditering og presseprogram
Presseprogram for Kronprinsessens besøg i Estland.
Akkreditering til rejsen skal ske senest tirsdag den 25. marts kl. 12 ved fremsendelse af e-mail med navn, medie, titel, cpr-nummer og kontaktinformationer til ambassadør Søren Kelstrup, Danmarks Ambassade i Estland, telefon +372 630 6400 eller sorkel@um.dk. Pressen forestår selv booking af rejse, mens hotel kan bookes via Danmarks Ambassade i Estland.

Når pædagoger, lærere og forældre sammen sætter fokus på det gode børnefællesskab og på at lære børn og unge, at mobning er uacceptabelt, så virker det...
Kronprinsessen hyldede partnerskabet og brede alliancer i arbejdet med at bekæmpe komplekse sociale...
Vores samarbejde med MH24 - Mikkel Mod Mobning har knopskudt, og vi har netop lanceret Antibulli-prisen...
mary_fonden “Alle her møder dagligt mennesker i hårde vilkår. Men vi skal ikke glemme de mange gode historier om dem, der klarede sig. Det er dem, der giver os livsglæde. Vi skal huske, når vi vågner om morgenen, at vores indsats gør en forskel. Stor tak for den store indsats, I gør!" Kiista Isaksen, borgmester i Kommune Kujalleq, talte i går til de grønlandske krisecentermedarbejdere i byen Qaqortoq. Kattunneq, som står bag kurset, og som Mary Fonden er en del af, havde inviteret borgmesteren forbi. Hun talte med afsæt i sine egne erfaringer med området og systemet – både som voldsudsat ung mor, som socialrådgiver og nu borgmester. #kattunneq har i fem år sikret efteruddannelse af de grønlandske krisecentermedarbejdere. Kurset i #qaqortoq er det niende af sin slags. Kattunneq er et samarbejde mellem Mary Fonden, @danner.dk, de grønlandske krisecentre, Mælkebøttecenteret, Departementet for Sociale Anliggender og Justitsområdet samt Oak Foundation Denmark. #voldihjemmet #alleharrettiletlivudenvold #sigdettilnogen
mary_fonden Solen skinnede, og stemningen var høj, da 2.153 seje børn løb en kilometer mod mobning og for det gode børnefællesskab i Fælledparken, hvor vi i lørdags for 11. gang holdt @friformobberi Børnestafetten sammen med @redbarnetdk og @spartalob. #friformobberi #børnestafetten2018 #bamseven 📸: @jakobcarlsenphotography
mary_fonden Dansk Håndbold Award blev afholdt for første gang i aftes i Viborg. Et væld af priser for årets bedste håndboldpræstationer blev uddelt, og en af priserne var Antibulli-prisen, som Mary Fonden og MH24 gav til en klub, som har gjort en særlig indsats for klubånden og sammenholdet. Aabybro HK var de stolte vindere, og U12’erne Lucas og Freja gik på scenen for at tage imod prisen og de 20.000 kr., som klubben kan bruge på endnu mere fællesskab. Det blev til kærlige krammere og store smil. Hjertelig tillykke! #sammenholdetvinderaltid Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2
mary_fonden 788 seje børn løb mod mobning til @friformobberi #børnestafetten2018 i Aarhus i lørdags. Alle kom i mål – nogle i hurtig spurt, andre på mors eller fars arm – og fik en glimtende guldmedalje hængt om halsen af enten #bamseven, Jacinta eller Silja Okking. Tak for en sjov dag i forrygende solskin. Børnestafetten handler om at stå sammen om at sige nej til mobning og om at bakke op om at skabe gode børnefællesskaber. Vi står bag #børnestafetten sammen med @redbarnetdk – i Aarhus er @aarhus1900am løbspartner.
mary_fonden Trivsel og god børnehåndbold går hånd i hånd. Det samme gør trivsel og et stærkt børnefællesskab. Men gode børnefællesskaber opstår ikke altid af sig selv. De kræver en aktiv indsats fra dem, der er involveret både på og uden for håndboldbanen – spillere, trænere og forældre. På mandag til Dansk Håndbold Award i Viborg hylder vi arbejdet for #fællesskab, #sammenhold og trivsel i fritidslivet. Kronprinsessen og Mikkel Hansen overrækker den nye Antibulli-pris til børneafdelingen i en af de mange håndboldklubber, som hver dag gør en stor indsats for at skabe et stærkt #børnefællesskab. Antibulli-prisen en del af Antibulli Håndbold, som er udarbejdet af Mary Fonden og @mh24_officiel i samarbejde med @trygfonden og @redbarnetdk