> English

Aktuelt


07.04.2017

Løb med på årets Fri for Mobberi Børnestafet

Der er lagt op til masser af sjov, når startskuddet igen går til Mary Fonden og Red Barnets Fri for Mobberi Børnestafetten 2017.

Det populære løb mod mobning finder i år sted:

  • Lørdag den 27. maj klokken 10 i Mindeparken i Aarhus
  • Lørdag den 10. juni klokken 10 i Fælledparken i København

Ruten er en kilometer, og løbet foregår ved, at børnene sendes af sted i tre forskellige startgrupper med en lille bamse som stafet. Når de har gennemført distancen, afleverer de bamsen og får en medalje.

Tilmelding
Det koster 125 kroner per barn at deltage + gebyr. Prisen inkluderer en løbebluse fra WHEAT, et Fri for Mobberi-armbånd, en medalje, frugt, vand og et Anders And-blad. Forældre løber gratis med.

Alle børn mellem 0-13 år kan deltage, og man skal ikke stille med et stafethold. Børn, der gerne vil løbe sammen, skal tilmeldes individuelt, men afhente startnumre og løbebluser sammen.

En dag fuld af underholdning og sjove aktiviteter
Traditionen tro er Fri for Mobberi Børnestafetten en festlig markering af det alvorlige budskab:

Det er aldrig i orden at mobbe, og alle har ret til en plads i fællesskabet.

I år underholder bl.a. det musikalske makkerpar Ole Kibsgaard og Kaya Brüel, Jacinta fra Ramasjang og Kalles Store Trommeshow i Aarhus. I København kommer bl.a. sangerinden Alberte, Amanda fra MGP og Hr. Skæg. Se hele programmet.

Musikpædagog Anders Bøgelund bidrager til underholdningen med sange fra Fri for Mobberis rytmikprogram. Der er også masser af andre sjove aktiviteter på pladsen til årets Fri for Mobberi Børnestafet. Kom blandt andet og få en Fri for Mobberi-tatovering, lær at finde rytmen med fødder, hænder, rytmepinde, spande og meget mere i tromme-workshops med Stomp i Aarhus og Body Rhytm Factory i København, leg med kæmpe sæbebobler, besøg Red Barnets naturvejledere eller slå jer ned ved tegnebordene.

Mary Fonden og Red Barnet står bag Fri for Mobberi Børnestafetten. Løbene afvikles i samarbejde med Sparta og Aarhus 1900 Atletik/Motion. DHL og WHEAT er sponsorer på dagen.

Se billeder fra Fri for Mobberi Børnestafetten 2016 

Få nyheder om Børnestafetten 2017 på Børnestafettens Facebookside i Aarhus og Børnestafettens Facebookside i København og i Fri for Mobberis nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig på friformobberi.dk. Du kan også følge med på Instagram under hashtagget #børnestafetten2017.

Om Fri for Mobberi
Mary Fonden og Red Barnet står bag Fri for Mobberi, der er et landsdækkende antimobbeprogram til børn i 0-8-årsalderen. Fri for Mobberi er ude i hver anden børnehave og i cirka 40 % af alle skoler/SFOer i Danmark.

Fri for Mobberi støttes økonomisk af Ole Kirk's Fond.

Læs mere på friformobberi.dk

Mobning og Trivsel

Mobning og mistrivsel hænger sammen. Når et barn bliver mobbet, mistrives det. Og når en børnegruppe ikke trives, er der stor risiko for, at der opstår mobning og social isolation. Trivsel i børnegruppen handler om at give alle børn de rette redskaber og værdier, så tolerance og fællesskab er i fokus. Derfor hænger arbejdet med at forebygge mobning uløseligt sammen med at fremme trivsel og inklusion.

Se mere om Mary Fondens indsatsområde Mobning og Trivsel
Når pædagoger, lærere og forældre sammen sætter fokus på det gode børnefællesskab og på at lære børn og unge, at mobning er uacceptabelt, så virker det...
Kronprinsessen hyldede partnerskabet og brede alliancer i arbejdet med at bekæmpe komplekse sociale...
Vores samarbejde med MH24 - Mikkel Mod Mobning har knopskudt, og vi har netop lanceret Antibulli-prisen...
mary_fonden Nyd lyset, fællesskabet og muligheden for at sætte tempoet ned. Vi holder lukket i uge 29 & 30. God sommer! #alleharrettilathøretil
mary_fonden Hver uge får vi postkort tilsendt fra børn på krisecentre, der har fået vores rygsæk med legetøj og fornødenheder. Forleden fik vi dette fra en pige på seks år, der ønsker Kronprinsessen en god sommerferie. Vi ønsker det samme til hende - og alle de andre børn på de danske, grønlandske og færøske krisecentre! Hvert år uddeler Mary Fonden over 2.000 rygsække til børn, der kommer på krisecenter med deres mor i Danmark, Grønland og på Færøerne. Rygsækkene indeholder bl.a. tandbørste, bamse, dagbog og en hilsen fra Kronprinsessen. Udover at udfylde et basalt behov, er rygsækken også en symbolsk gestus over for børnene om, at de bliver set og hørt, og at vold aldrig er acceptabelt. #alleharrettiletlivudenvold #alleharrettilathøretil
mary_fonden Mobbefrie miljøer og stærke børnefællesskaber er grundlæggende for børns trivsel og positive udvikling, men hvad skal lærere og pædagoger egentligt vide og være opmærksomme på i arbejdet med forebyggelse og håndtering af mobning? Det kan de blive klogere på i antologien 'Mobning - Viden og værktøjer for fagfolk', som Mary Fonden og @redbarnetdk i samarbejde med @akademisk_forlag udgav i 2017. Bogen koster 125,- kr, men kan også hentes gratis som PDF på friformobberi.dk. #forebyggelseerbedst #alleharrettilathøretil #friformobberi
mary_fonden Det kan være svært at forlade en voldelig partner. Ofte er volden kommet snigende og har forvrænget billedet af, hvad der er sundt og normalt i et parforhold. Nogle voldsudsatte føler sig også bundet til deres partner af fx fælles børn, en uoverskuelig økonomi, frygt eller kærlighed. I Mary Fonden sætter vi fokus på vold i nære relationer. Vi ønsker at nuancere forståelse af vold i hjemmet og motivere både voksne og børn til at reagere på vold og turde tale om den – både når volden er rettet mod dem selv og en person i deres nærhed #alleharrettiletlivudenvold #alleharrettilathøretil
mary_fonden Mobning og Trivsel var vores første indsatsområde. Det stod tidligt klart, at kampen mod social isolation også er en kamp mod mobning, fordi mobning handler om at udstille og udskille. Vi tror på, at stærke børnefællesskaber er den bedste vej uden om mobningen og ind i fællesskabet. For alle børn. #forebyggelseerbedst #alleharrettilathøretil